【連登 商業電台 光明頂 討論區(七十八)】

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
某女上司好癲
所以佢先辭職
大約講咩 披床淨係支持左雲海
有名你叫 忠誠的廢物
個制度本身就係出忠誠廢物o架啦, 中央d人本身都係咁出o黎, 大家咁高咁大.
比10蚊未講吓意大利、英國遊記😣
同學者吹吓水,仲有電影評論
50蚊先有政治,AO 生態,中國人劣根性果堆睇
依家連夢翁都識入廣告
哈薩克示威者係打到班防暴走人, 全部有戰鬥民族基因
好似話示威者好多都有伊斯蘭教血統
所以好齊心
最後五分鐘啦
定係俄佬基因
哈薩克的文化屬於突厥文化與伊斯蘭文化和斯拉夫文化混合體。哈薩克人之前曾信仰薩滿教、祆教、佛教和景教,薩曼王朝向塔拉斯進攻把伊斯蘭教引入草原地區然後逐漸向北擴散。在14世紀後期,金帳汗國在哈薩克人和其他部落之間傳播了伊斯蘭教。而在靠近俄羅斯的小玉茲則有小部分人信仰東正教。哈薩克族仍保留一些前伊斯蘭信仰如薩滿教的儀式和觀念,如用火辟邪和認為世界有善和邪的精靈。哈薩克人也崇拜狼,認為狼是騰格里的寵物與使者。他們是外婚制,有規定同一部落七代之內不可結婚。由於其遊牧的生活方式,哈薩克族保持口述歷史的史詩傳統 。合併各種哈薩克起源的遊牧部落,保留原建氏族遙遠的記憶。重要的是為哈薩克族保留不低於七代的祖先(被稱為知道他或她的家族樹)[34]。
50蚊先有得睇分析小農社會
直頭一、三、五,鮑加19算;二、四就智將加嘉賓;咁你分海外主持同本地;唔會現在咁,本地主持驚國安法,接唔到嘴
兩樣都有
所以比埋呢個月錢
下期唔再比錢陶傑賺
10蚊跟本引你落搭
係續牌 同 續命 嘅取捨
海外主持唔代表乜都講得,商台會瀨嘢的
續牌個期,識做嘅
當然唔係講犯法野,但你都知個差別,真心講,你話商台現在唔係試水溫咩,早輪個收聽率真係唔掂,如果得,19喺英國長休啦
我覺得香港死淨兩樣野
一個係光明頂
一個係連登
如果呢兩個都收埋皮
就真係等住移民算
篇野下半部平行事空,19寫野真係屌那媽
?
返去睇吓《欽定憲法大綱》,屌佢,唱衰康有為,唔洗抬清
陶傑披藏:

JAN 11, 2022 AT 3:36 PM
Unlocked
對,我曾經Omicron 確診

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞