[年經po] marvel對dc邊個會贏?

45 回覆
22 Like 83 Dislike
咪理佢啦
死圖wo ching
咁deadpool 兩邊走?
Marvel贏
Strange玩時間空間multiverse 魔法
都真
Ironman 定Batman 有錢d
Batman?
智力應該DC高d
Batman加Joker同一堆反派
無得比
dc啲道具能力係marvel世界用唔到
同樣marvel 既能力係dc世界都無用
之前有crossover漫畫提過
其實要講batman先係天花板
編劇親生仔嚟嘅,話佢點就點
總之夾硬講句佢永遠有備用手段就得
唔計反派啊
Why deadpool
Batman 喇
佢好似有錢到買咩都唔洗錢
記得買起間銀行
仲要智力爆棚
又諗起鬼佬整Thanos VS Darkseid,有無限手套都輸
心目中最強美漫"人類英雄" 能力
1. reality warper (e.g. Scarlet witch既Chaos magic)
2. molecule manipulation (e.g. molecule man)
scarlet witch 點勁都係 abstract level
Sorcerer Supreme Dr. Strange 全盛時期屌打永恆、死亡女神, 定唔渣過 S W
Molecule man屌打scarlet witch十億倍
全盛時候佢仲勁過生命法庭,整個全能宇宙嘅管理者,從超越神族手上拯救整個全能宇宙
https://vsbattles.fandom.com/wiki/Scarlet_Witch_(Marvel_Comics)
https://vsbattles.fandom.com/wiki/Doctor_Strange_(Marvel_Comics)
https://vsbattles.fandom.com/wiki/Molecule_Man
好多abstract level 嘅 entity可以免疫於reality warping, 所以無效
S W喺abstract上面猶如塵埃
Wanda : no more dc
好多abstract level 嘅 entity可以免疫於reality warping, 所以無效
S W喺abstract前面猶如塵埃
拎粒氪氣石佢唔係就收皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞