【突發】港大疑似開始搬走國殤之柱

246 回覆
212 Like 34 Dislike
跟進
賠錢
//距離港大要求的時間不足一日,高志活表示,希望他能夠在有序、絲毫無損下將雕塑運出香港,希望各方尊重他有「國殤之柱」的擁有權,若雕塑有任何損失,港大須承擔一切責任。他提及,若「國殤之柱」被粉碎,呼籲市民到港大收集碎片,形容碎片可象徵,「The empire passes away - but art persists (帝國逝去,但藝術永存)」。//

https://thestandnews.page.link/Qm4qYEULQXvcqzV96
立場直播緊,話畀啲保安係咁跟住
仆街得嚟仲要咁鬼鬼祟祟
hku學生同alumni都未出聲 關大家撚事咩
除左扑散一件件都諗唔到有咩方法整走佢
照理
無畏無懼
我hku alumni 覺得校方拆柱好合理
個作者自己放棄唔要
64又無死人
留件咁嘅誣衊國家嘅所謂「藝術品」喺度做乜
應該日光日白
call齊記者
直播炸鬼咗佢
以壯國威
顯示中國香港打擊假消息同維護國安嘅決心

點解夜媽媽做
又唔俾人影
偷偷摸摸
鬼鬼鼠鼠
係乜嘢居心
有時d野拆唔拆都一樣
已經名存實亡

連民主牆都保唔到, 點會保得到國殤之柱
今時今日佢哋可以點出聲
冷氣軍師
你淨係出把口梗係簡單
真. 等大家連試都考完, 完全無人先搞
航拍機
拆囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞