無聊整咗個鳩卜 web app 仔

381 回覆
189 Like 21 Dislike
咁即係同random有乜分別?
留名

更新咗 Random 同加咗個乞兒兜
分別就係真 random 同假 random 嘅分別

假 random 時間做 seed gen 出嚟,真 random 就係用量子嘅 movement gen 出嚟
我唔係好識呢d nerd term, 咁用落對一個唔識電腦或者physic既user嚟講即係有乜分別?
巴打好勁
抽易經牌同奇門遁甲我都試過,係可以去到好準吓,但用電腦 / app 抽就真係要實驗過先知

占卜其實背後有個假說,就係𠵱個宇宙有個訊息場 / 撓場存在,透過占卜做一個媒介同𠵱個訊息場連結,從而取得小我唔知嘅資訊。

如果𠵱個假說係成立,就係先要同𠵱個訊息場連結,如果連結唔到就唔會攞到啱嘅資訊,就只攞到 noise,即係冇用嘅 random

所以點解有啲專業嘅師父嘅占卜會準,就係因為佢抽牌嗰刻已經同個訊息場建立咗一定程度上嘅連結,而一般人諗住玩玩吓就只係攞到雜訊嘅 random

同埋「動」都係重點,不動不占。你心動想占嗰刻 / 搵師父嗰刻其實已經成為咗「動象」,而例如奇門遁甲就係會攞「動」嘅時間做 seed 去 form 一個時空盤出嚟,咁就有一定準繩度
真係你自己抽出嚟

我最新嘅 algo 只係將個後天八卦 random 咁轉,而唔係 shuffle,參考咗奇門遁甲嘅轉盤排盤法

本身寫嗰陣已經鳩加咗 PWA,Add to home screen 會全螢幕,更加好用
巴打 開左一次咁大把 準到我有d驚

笑咗
前面講唔好猶豫 越遲越大獲
到最後見到「不理想」

我本身1516緊去唔去考試 好似叫我唔好浪費時間咁
又係𠵱卦,𠵱卦幾凶吓,如果有啲問題未解決,就要盡快解決,如果個試已經考咗而出𠵱卦,就係成績差
求下年財運出左 山澤損
解卦話咩塞翁失馬
睇黎都係唔沽啲爛股住
左下角有粒掣可以 save 低,可以之後再睇返準唔準
啲 data 只會儲喺 browser / PWA 嘅 local storage,𠵱個 web app 冇任何 back-end server,只係得 front-end
我抽到火天大有 講到好好咁
但我係個倉天天大火
我一連3問, 都係大凶,
心情沉重
大凶小凶冇乜意義,最重要係卦意
噢~ 明白
咁佢有冇時限
例如我問: 今個星期工作順唔順利
係咪就係限今個星期?
謝謝
一般唔係變化得太快嘅事,都係一季卜一次

但如果問到官非、疾病𠵱啲變得快嘅事,就一星期卜一次
純js?framework都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞