發覺好多英文都係打機學返嚟

227 回覆
486 Like 24 Dislike
其實語言係要融入日常生活先學得好
外國玩開鬼佬ser, 平時開mic只講同fuck有關嘅詞彙
sniper killed in the action
Sherman tank pushing

artillery
mortar
ammunition/ ammo
打company of heroes 學到唔少
細個老豆教我陪我打機 佢睇唔明中文所以只玩英文版 好多字都好常用同英文堂唔會教而且會特別深刻
同埋玩pokemon學識五十音(加上有自己做功課
人對自己有興趣既野係會上心好多

要學一種語言
首先搵一樣自己有興趣既野開始

我記得細個開始真係會自己搵英文黎睇
係睇nba同英超既新聞
慢慢就會覺得英文都唔係咁難
同埋以前𡃁仔卡關 上網搵攻略淨係得英文 全部都係咁樣學返嚟 同埋online game少不免要同人溝通 又練到用英文同外國人傾計(雖然係打字) 以前求老母買membership 又話呢樣又話個樣 分分鐘你個仔學英文仲好過上堂 仲要根本唔貴 好似當年5美金一個月 抵到爛
我玩pokemon玩英文版,都學到好多字,對啲prefix suffix有印象已經好好
個陣 讀中文中學 Alevel 英文有個D 都係因為Runescape
係Tarkov學到俄文同英文
睇慣咗英文版,雖然有廣東話版都係用英文有親切感多啲
Fire in the hole
細個打halo學英文
而家打ff學日文
打winning

Stamina

Agility

除左fm 仲有fifa
fifa依家有中文都係玩翻英文版 情意結黎
打機真係造福世界
除左語言 我速成都係想屌人學返黎
記到咩 咁鬼多
早期為左玩war thunder睇左勁多英文
仲上心過返學
@ran@
i have a plan
開會 扮dutch把聲講
Yee yee ass haircut
我係,之前的flash game好易係網上玩,日日都玩英文flash games。唔識就查,由電子詞典到網上查。
哎遊戲已經開始囉
What's up homie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞