[A/I]《Another Eden:穿越時空的貓》(49) 協奏 × 超時空之鑰 次元之旅

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
交流下姐
其實個能力盤 80lv點滿哂得嫁啦
反而新手時 可能部分角色可以唔點速度
攻擊手 維持係200-210 例如雪乃/學妹/燕
呢d角色本身速度高
新手點滿後會因為速度過高 ~240
未食buff就出招而低傷左
到後期你開始刷月都
同多左加速度既裝備同章或者靈晶手段
就隻隻角色點滿盤都ok
想繼續控速唔點都得
其他力智乜都點就岩
因為佢點滿盤 第2第3職業都會有獎勵

好似咁 ns點滿既話 as會有10智另外加成
咁調返轉 力量對法師有咩用
我知道最後點都會點滿
不過向來我都係點速度優先, 物攻角盡量在最後才點智力, 法師就盡量在最後才點力量
超速問題...還好我隻人魚有267速, 有機會超她的只有由利一個, 再高速嘅角色我就冇了

另請問力量同智力對屬性物攻影響嘅比例?
我理解係用杖敲嘅攻擊力
魔法攻擊唔關物攻事
所以智慧杖係垃圾
魔法攻擊除非係力量依存
eg ES雷拳 雷魔法係以力量計算
否則都無影響

一般既物理攻擊
力量物攻影響
屬性攻擊就要加埋魔攻
弱點屬性情況下
智力同魔攻會影響“弱點”倍率

順帶一提如果係好似風補專武/申西亞
物理傷害但 智力依存
又或者桔梗速度依存又第2d 計法

簡單講
一般屬物攻弱點=物傷(力量物攻耐力)*屬性修正(魔攻)*弱點修正(魔攻&智力)
智力依存屬物攻弱點=物傷(智力魔攻精神)*屬性修正(智力)*弱點修正(智力)
速度依存屬物攻弱點=物傷(物攻速度)*屬性修正(魔攻)*弱點修正(魔攻速度)

一般屬魔弱點=魔傷(魔攻智力精神)*屬性修正(智力)*弱點修正(魔傷固定2)
力量依存屬魔弱點=魔傷(力量物攻耐力)*屬性修正(智力)*弱點修正(魔傷固定2)

巴哈都搵到資料
冇隱王打,刷住先

阿爾德未255都唔好再問紅票打咩好
專武 巨魔怨念 天
原來精神都會影響到魔傷,長知識了

係咪傻嫁 阿爾德專武改埋招普攻仲要咁屈機
仆街了, 一隻都冇, 但係已經貨撚左金冇得番轉頭
依個同亞空邊個好?
變99分角未?
阿鬼
你講番中文啦
招普攻係戰術用多
把武器白值唔高 只係配龍神神威百爆
清敵人buff+debuff
自己解發5回合 聽講+力
mp治癒
敵人上冥封珠 3降
只講傷害黎講都係用 虹武/亞空武
想問下Chrono Cross升男定女主角既天值好d?
似一百分
兩樣都需要啦...
呢把攻擊力得155...要用到佢啲功能嗰時先裝會好啲......
先制自身乜狀態, 睇唔明
有冇巴打教學下,暫時得風隊有練,
主線去到第25章有舊石,打佢係咁回血。
有咩方法攻略佢
有無圖
original force狀態
你當卍解就得
大概能力睇#165
闇星石?
定係輝星石?
我記得啲石都唔係特別難打...

就係依舊仆街野!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞