生於亂世2:0 黃色水魚圈呃錢實錄

217 回覆
343 Like 9 Dislike
一個幾十年黎都係講錢至上既地方 講真理講自由
真係on99 有幾多人一直保持初心 大部份咪最終因為利益都係會改變
變得最快個個仲得益最大
搵過佢地幫手
冇好似你講到咁
因為佢哋年紀大
平時溝通上都係咁
真係會即時影相㗎喎
我真有坐過監
想要一層港島樓
唔係好貪心
你有冇$8000 一個月? 純粹好奇
幫襯黃店應該係作為一個人基本要做嘅嘢,係一種責任,幫襯黃店就等於幫助同路人成長,唔係抗爭,而係有獨立嘅覺悟,獨立前同獨立後嘅公民責任,唔講未來,依家係為咗情況更加好而作準備

------------------
有啲人話幫襯黃店,啲錢咪又係落返紅色資本
咁你幫襯中立/藍/紅店啲錢就唔會落入紅色資本?

兩害取其輕,再加上紅/藍店係敵人,冇任何一個將自己資源投放落敵人度嘅理由

我都希望黃店嘅店主可以盡量採購中国以外嘅原材料/產品,咁樣黃圈先會多啲用途

---------------
有啲人話黃圈成日內鬥,黃圈不值一提
其實內鬥只係比較出名嗰幾間,有超過一千間黃店都做好自己嘅本份,都有好多藍店執咗,邊度不值一提?

呢啲係斷章取義,都係啲人想誤導人嘅時候最常用嘅手法,就係將顯眼嘅壞處畀人睇,想人睇唔到好多好細微嘅好處,而令人想放棄做嗰樣嘢

幫襯黃圈絕對有用,你有做嘢就有用
----------
其實講咁多都係希望大家唔好放棄信念,唔好咁輕易畀人迷惑,聽人講嘢之前諗清楚,獨立思考好重要
其實黃色水魚圈唔係講笑 真係大把人傻更更中伏
幫襯之前簡單地search下啦
好多扮黃搵食

嗰陣一蚊都冇搵佢哋
然後送左架單車俾我去返閪熊 仲送左500蚊俾我
我平少少有八折,比8皮我交家用就得
叔叔
勁有果d 戀童變態佬feel
分化撚 拉
都唔明點解香港人睇好重錢
做開水魚
有哂圖 都唔想面對?
啲標點符號
啲用字
啲排版
一模一樣
幫推
Like係比最後兩條link
佢可能係真係幫過手足嘅,
但佢偽造對話同偷圖係事實
對話就應該唔係偽造
因為佢哋講野有時候真係九唔搭八
偷圖就駁五刀
唔知點解要咁做
自己都唔爭氣
抗爭
唔太明好似我講到咁係咩意思,
兩張相係同一個女仔,
但一時又話大學畢業搵到本行,
一時又話做美容,咁啫係點?

唔係想質疑你,
但佢地講嘅野實在好多疑點,
同埋佢地的確有偷圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞