想問下裝修師傅刮花左部新冷氣機可以點

101 回覆
1 Like 31 Dislike
冇做保護?
咁你想點咪直接同師傅講
唔揀點知你諗咩
你準確講得出要咩料咩價咩色咩款咩feel就得啫
但你咁熟行就唔洗佢啦
條傻仔邊識
我個fd換全屋冷氣
啲電制位全部喺左邊
但冷氣佬裝晒部機既電線喺右邊出
一個禮拜嘅works做錯咗要還原做好已經要好多工
我夠膽同你講,班工人睇少半日已經可以做錯
朝早講完之後都一樣做得錯
一係就信佢,一係就做錯要佢食返
如果唔係嘅話佢做乜柒都無後果
錢就賺你,講完仲做錯都照有得賺
真係人人都去做裝修同車房
反正可以鏈住老細個春袋
我唔知你為駁而駁定做乜鳩
講d嘢好無營養
最後一次覆你

你話一早傾晒仲要跟密d?
我話係呀,因為唔跟密d = 出錯事愈遲發現 = 善後愈煩或者手尾愈金
然後你覆一個禮拜跟一次要reverse已經要好多工

屌姐係你都認為要跟密d唔係reverse好煩啦

好啦你最後講嘅唔洗跟,採取信佢然後最後驗貨錯咗要佢食返嘅策略
老實講我真係冇乜聽過裝修公司肯完晒工程免費同你執
最多你唔收貨唔比尾數,不歡而散
果到最多一兩成
好咁你可以點?
咪又係要搵人比錢再執過

老實講你有咩好策略我都願聞其詳因為我都覺得呢d好煩擾
但唔跟真係唔work囉
而且無可能叫到人自己食囉
就算地盤做嘢遲咗
地產商都要再請人加工
唔存在全部叫判頭硬食
做錯嘢唔洗叫判頭硬食笑咗
做下地盤先啦
唔洗全部食 =/=唔洗食
讀下書先啦
我個裝修佬整錯野,要改,之後收多我幾工錢

不如你睇清楚人哋講乜先
請行動
我舉個例,喺地盤我搵個代工燒焊,一工$2000,要做十工
做完十工之後驗焊fail咗,啲焊要翻執,我係咪照俾$20000佢,然後翻執逐工再計?

又舉多個屋企裝修例子,個師傅搬啲馬桶入廁所時撞爛咗,要再訂料係咪業主又要有份俾錢?而裝修公司之後再收多你一工裝返個屎塔?

依家上面位巴打就直頭夾好晒,師傅做錯,再收你錢去執返好,你覺得合理?做錯咗就唔洗負責任去執返?即係你覺得佢翻執要做多十工,最後收你五工,你就覺得佢唔洗硬食全部係合理?裝修公司自己唔監管,反而就要client去睇住係合情合理?呢個咪就係香港裝修無王管,任你做任你拖嘅問題
樓主好型 裝修佬一定嚇到瀨屎再喊住道歉
其實我就係唔想自己煩 諗住佢幫我揀哂
無啲咁嘅事
裝修佬大撚哂
味完工之前邊敢屌尻佢
咁你照同佢講
再打嚟要你決定就炒佢
依個係裝修佬老細要諗嘅嘢, 你係佢個客
你買佢公司service, 做乜要幫佢諗
咁你好難怪冷氣佬啵,電線多數喺控制面個位出線
sor真係唔知
以為可以揀左出定右出
其實都可以喺個殼入面拉去左邊,如果有線窿比你出的話
刮返花佢啲野當打和囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞