90後夜更的士狗 你問我答

81 回覆
1 Like 4 Dislike
想打鳩我尖?
車租幾多? 以前我都揸過, 衣家車租應該少過武肺前, 但巴打你落袋都係同我以前一樣
搏殺緊多數彩你都傻 讓車會跌錢 成日流流長 一盞燈過唔到之後又係咁停加埋加埋 唔知唔見幾多分鐘 一日做多百一個月又多幾千 下下讓真係食得蕉
用高德唔會好d?同埋話新入行係個客上車同佢講定中途同佢講?
有無試過拒載
ching 好似幾好 時間唔長都有400幾 syd做Uber要咩條件
開足12個鍾會唔會好辛苦
見好多人都點幾兩點收工
我諗點幾兩點後都冇咩生意
塊閪咩色
Gogovan渣貨車個堆好搵得,應該好過渣的士
笑左….. 2000 蚊一更邊有咁易
計埋氣同租要搵2550 左右..
返十二個鐘不停就得
車租幾錢?
我想知係咪一定要pr或者citizen holder先做得
有無奇異有趣事情分享?
好難嫁
2000 蚊一更比你除足12個鐘
要最少150 蚊個鐘
未計排隊入氣去廁所停低食支煙咁
你跑一轉太古去中環凌晨就15分鐘跑完
但你跑完去邊搵下一個客呢?
成條街都係的士係咪咁易比你截到客
呢d 空轉時間先係真功夫
想考牌入行
其實早排同個後生既司機傾左成程車
開的士真係好吸引
1. 唔洗交稅
2. 想開就開 想停就停
3. 有事用車 油錢平過普通私家車
4. 個人誠懇D 有禮貌D BUILD-UP到自己一隊車隊接ORDER唔怕無旗接
但當然個人要夠自律

PS. 有錯勿狠屌
你係點入行?求其搵間車行租車?見你話收入每日都過山,你係點部署走位?定佛系走法?
1)你可以咁講 不過你要做到跌入稅網都唔係話容易
2)你揸正更車係一星期逼你揸6 日
3)呢個係平好多
4 )呢個嘥氣 啲人要車10分鐘內要到 你幾誠懇個客都係趕時間冇車就係冇車
邊有咁好彩次次佢叫車你喺附近

5)除非你執行力好高 否則你會越做越懶 收入都會越嚟越少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞