宜家黃圈亂到乜撚咁、多得班偽黃巨星同大眾既幻想

256 回覆
378 Like 67 Dislike
鬥黃到2021都仲玩緊,真係唔到你唔服老共

有幾多個真係撐黃藝員 / public figure嘅都有買佢哋啲生存產品
阿澤嘅電視台完全無人討論,無起色
大J嘅自家品牌講親都話貴,質疑佢用料、生產地
黃秋生嘅眾籌集資電影
仲有好多跳出嚟講到明係黃,已經本質上等同捨棄錢途嘅藝人,個個都只係口裏説支持,但實際行動真係睇唔到啲咩,淨係見到呢啲藝人依家個個都好霉

個個都識得評頭品足,但到畀錢嘅時候又會識得停一停諗一諗,懶係有批判咁去了解下會唔會畀呢啲已經擺到明係黃嘅public figure昆
唔講以為佢哋真係食緊人血饅頭

結果就係黃圈娛樂圈根本唔能夠自給自足
個個講到個理想幾咁偉大,結果到頭嚟真係課金嘅得貓仔幾隻
(利申,全部有支持)

呢啲其身不正,但又鍾意企喺高地指手畫腳嘅分化撚真係層出不窮
唔係話Mirror幫政府拍廣告無問題,唔係話藝人奶共無問題
但連黃圈可以實質畀到藝人最基本嘅支持都無,點説服佢哋可以瀟灑咁講自己人生理念
連自己都照顧唔到,仲點講理想

藝人最大嘅籌碼就係名氣,影響力
人氣因為曝光率越嚟越低,仲點樣發揮佢嘅影響力?
個個都冷氣軍師,最撚叻就係批鬥
我係藝人都唔想上身嚟黃圈
講一句嘢畀人捉住無限放大嘅機率仲高過嚟藍圈
退一步講,就算人哋藍圈屌,除非係屌到上weibo熱搜
如果唔係啲人仔都係一籮籮咁送上嚟
睇下校長個柒頭就知,依家仲有邊個討論緊?

黃圈呢?真係又要畀你屌,又要食西北風,神仙呀?
最緊要有你份
你老尾,黃就可以高價賣垃圾

下下咁垃圾都要支持?

就係班垃圾黃做壞曬令人討厭黃圈

你反而怪番d客唔支持?唔識自我反省點解做到咁垃圾

一世拎黃黎做擋箭牌
點解
一定要同你扑嘢
肛交基靚仔

搵佢啦
宜家既黃分左2批

一種表面果浸係黃,實際係照吃喝玩樂。

另一種個行為意式上同上面果種一樣,但內心依然堅持果份信念,但無辦法唯有忍一忍
你仲靚仔過佢
仲有一批係用黎搵食
你見過我咩
係人都識你啦
邊位啊
鬥黃撚一個有用既政綱都拎唔到出黎
剩係識鬥黃
都feeel到係咩人啦
靚仔
政綱

黃到壞撚左個腦啊?
仲講東江水呢個point
算啦ching駁唔到唔好夾硬
你勁柒
講事實唔岩聽都冇辦法, 繼續自己幻想咩黃圈啦真係好撚柒, 2021年仲成個小朋友咁, 祝你聖誕快樂
你勁柒
駁唔到人就咁寫句「你勁柒」
自認黃圈D人質素真係高
一早冇黃藍之分

已經比黃屍玩爛曬,分咩撚
咪係lor 都唔知有咩好駁, 根本「黃圈」既定義個個都唔同, 係D鬥黃撚日鬥夜鬥, 幻想「黃圈」好似小學生咁, 要有校規守, 犯規踢你出校

日日就好似訓導主任睇有冇人犯規, 最on9係以為連登係「大眾」
我幻想Leung Hoi pui 好靚仔
冇左抗爭而去搞黃圈根本就預左會烏煙瘴氣

同埋唔守規矩咪證明香港人冇骨氣,信唔過

仲有就算犯規,都唔好咁揚話比人聽

又強調自己黃絲又打卡食m記,自己都唔矛盾咩
屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞