警世:獨居一定唔好閂門同電話跟身

430 回覆
3398 Like 52 Dislike
我都試過,好彩我住低層,9 嗌到保安入黎救我
依家全部黑廁
叫都無人聽到

你做乜鄰居都只會打去座頭
座頭又只會打去你無人接嘅手機

痾屎都會玩手機
沖涼就真係要特別攞入去
獨居閂門做乜鳩
自己一個人係屋企我連衫都唔撚著啦,仲鎖門 ?
知你地唔會追postv一早置頂埋都係唔睇嘅
On9一個人住廁所鎖門做乜撚
自膠
獨居撚表示去廁所唔閂門
獨居去廁所鎖咩門
有鬼開你門?
有番梘
個廁所臭
關門即係除褲放屁
係咪柯屎個位對正廳啲窗,人哋對面屋望到入嚟
好彩你冇開住爐火煮緊嘢
當摺機用
故事分享:

話說十幾年前舊公司成日要人返大陸廠開會做嘢, 有次一班人上去開會要住一個星期, 咁D港資公司咁cheap邊會有酒店畀你過夜, 一人一間工廠宿舍, 唔駛同人share房已是上賓待遇

咁放工晚飯後自由活動不在話下, 班港男有錢身㾗又點會留係宿舍過夜呢? 剩返我呢種真毒L同班C9女同事各自返房自閉上網睇電視

過咗兩日有朝有個C9女同事冇返工, 因為會已開, 各人都有自己嘅工作安排, 大家都以為佢搞掂晒D嘢自己返咗香港先, 冇人唯意

點知過多日香港office話搵唔到佢, 大家仲以為佢係咪返港途中出咗乜事, 打手機又冇人聽電話, 搵佢屋企人又話佢冇返過屋企, 再問返廠行政部話佢冇搵廠派車送佢返香港, 大家心諗呢次大鑊了, 唔通係坐白牌車被劏死牛, 人間蒸發?

呢個時候有個同事話不如去佢住嗰間房睇吓會唔會有乜蛛絲馬跡可以搵到佢嘅行蹤, 點知摸到上佢間宿舍, 一打開門見到間房冇熄燈, 佢D行李未執仲係晒度, 於是有人即刻打佢手機, 房內即時有電話響, 電話就放係床頭, 見到有幾十個未接來電...

呢個時候突然聽到有微弱嘅叫聲好似有人叫救命咁, 原來位C9去廁所沖涼時個門鎖壞咗出唔到嚟, 狂叫救命但係工廠環境噪音大, 個廁所只有一個細氣窗, 宿舍D人都習慣閂晒D門窗費事有米奇小強爬入嚟, 廁所同房中間仲有度露台門, 佢拍門同叫咗成日, 叫到聲到沙晒, 隔住幾度門房出面同樓上樓下都冇人聽到, 於是冇著衫被困廁所兩天, 靠飲水喉水維生, 嗰時仲要係冬天, 晚夜都幾凍吓...

被救後佢話以為會死係廁所度, 被困時諗起香港個女就係咁喊, 返到香港就辭職了, 以後都唔會再返大陸咁話

所以唔好話獨居, 而家就算係一個人出去住酒店, 都唔會閂廁所門, 同埋電話幾時都要跟身兼充夠電
都幾恐怖
如果一個人住D房全部換晒無鎖既門算
厠所有水,你唔見幾日就會有人搵你
冇水就死硬
用花灑頭唔知扑唔扑得爆個鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞