有無巴絲換過房門

32 回覆
0 Like 4 Dislike
想問換實心門夠唔夠,定要實木先有用?原裝門隔音麻麻地,係咪都係要去旺角自己揀啱,搵佢啲人裝埋?

價錢4000$ 夠唔夠
留個tg
見好多人都痴過海綿嗰啲
吸音棉好似唔比聲音喺室內反彈only
acoustic 除左門(STC門同acoustic seal),其實窗簾都關事。
可以換返吸音d geh窗簾質地。
窗外又唔無咩影響 因為窗都幾隔音,喺屋企房外啲聲經房門多

Btw thx 巴打
可以上網搵acoustic curtain 或者soundproof curtain
禾絲
未計人工 單房門 可能實心門價ard this
落旺角d 門鋪
4千都應該差不多
連框既話
吸音棉應該都有幾隻,3m有隻一餅餅一條條的,木門都可以加膠條geh acoustic seal, 仲有一隻acoustic panel痴牆的
實心門? btw 人工知唔知幾錢?thanks 巴打
如果你淨係換門會平d,因為造門框手工都多
不過建議你痴下膠邊/吸音棉算啦
為左隔音去換門,性價比好低
貼牆有睇過,你講既應該都係類似studio 果類? 應該唔貼牆,唔多靚 ,門底都有用3m 隔音棉條 ,有少少,但唔算明顯
門框想知係咪一般都唔洗改動?純統一顏色?咁我揀啲似本身隻色都得既,睇過好似門框都唔少野,可以剩換門我都應該唔換框
3m 條條應該係最平
呢啲條好多人都話成效有既,但此終聲都會經門面transmit ,貼咗條啦,想睇下門有無得搞
應該instituional 裝修/ auditorium先會用嘅acoustic wall panel

呢款sponge嚟? 下面果啲應該u 先有,屋企應該唔會用
有loanloan 有條條
再加門可以諗諗加seal
講清楚咩地方
香港d住宅換門未必有用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞