寫左隻Web Crawler集中公營機構嘅職位空缺,你問我答

66 回覆
24 Like 2 Dislike
近排都睇緊web crawling , support
自推下先
同政府個app 有咩唔同?

整個crawl 全港 mt
或者bank 呢d 會唔會大d gimmick?
你逐個website 拆佢structure?

無錯,逐個拆。其實就係公營機構各自post佢自己website check死人先想用crawler集埋一個地方。不過有d website都真係好難拆,仲要怕佢哋改
同政府個app 有咩唔同?

整個crawl 全港 mt
或者bank 呢d 會唔會大d gimmick?

政府個app應該淨係得公務員事務局上面個d?而且我會crawl 大學 d personnel offices

無錯,逐個拆。其實就係公營機構各自post佢自己website check死人先想用crawler集埋一個地方。不過有d website都真係好難拆,仲要怕佢哋改

怕政府野會改?你怕YAHOO執粒先啦

怕政府野會改?你怕YAHOO執粒先啦

公務員事務局就唔怕,大學、HA、機管局果d都好難講
再自推先
lm
每日一推
用咩寫
你係幾耐update一次
用咩寫
你係幾耐update一次

個web frontend係react+mdl,crawler同api就java 。
每日10、12、14、16、18行crawler,我諗唔會放工時間出新post掛
iOS android 用咩寫?
唔整個 Google ad?
網頁版個介面好差
諗下點樣可以排密D
睇全部detail自己click
iOS android 用咩寫?
唔整個 Google ad?

果2隻廢app phonegap黎嫁咋。之後得閒會想用react native寫過再當練習,但真係要得閒囉

ad就唔會有,得果少少view。真係多view部頹機頂唔順再算
網頁版個介面好差
諗下點樣可以排密D
睇全部detail自己click

我自己已經覺得排面太密啦喎。
同埋其實唔會有乜detail,係得job title,一定要link out,唔係就變scraper site。依家咁仲可以當係web indexing
你寫一連串網址入去
佢再自動crawl啲相關嘅?
個網站幾好 多謝巴打
但我想問網頁版有無save job 既功能?
睇到巴打間公司請緊人
你寫一連串網址入去
佢再自動crawl啲相關嘅?

基本上就係寫好左個crawler流程,想加新網就再寫一段code去拆個html。
個網站幾好 多謝巴打
但我想問網頁版有無save job 既功能?

其實都想做返save job,但唔想做開acc之類,大概都係會跟機跟broswer
睇到巴打間公司請緊人

窮L公司好難請到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞