有冇室內設計公司介紹

59 回覆
2 Like 2 Dislike
咁食得屎啦
搵d 老師傅算
如果無熟人, 你又唔識裝修野, 咁比貴少少搵D大間有名氣果D啦
設計都還好, 最怕係佢做做下又拖長工期D野又做得求其
例如櫃位 / 接駁位會唔會是但砌上去就算, 唔對左位先落手?
可能又會D料有問題直接繼續用又唔講, 做到出黎個效果根本唔一樣

你搵D細間既一陣整唔黎求其整左比你執都有排執
有事完全唔會理你, 砌哂D野上去就走人
你告都告唔到, 自己就日日頂心頂肺對住間垃圾
到時你拆又唔係唔拆又唔係
自己上網搵資料最好
熱狗係咁
講左金先同你講心
DIC垃圾到爆 幫襯佢慘過食屎
講經咩 大把人要求多多 想要靚設計但一定會貴
想玩設計但一見到份報價貴啲都牙痛咁款
利申 做設計裝修工程依行 見過大把依類人 成日同啲客講要睇餸食飯
同埋講多句 裝修平野就一定冇好野咁濟 但貴果啲都可以好奸所以搵一間好嘅都好睇彩數
其實搵ikea同出面訂造,當一樣大6料,ikea式簡約風,個價差幾多
其實咁講啦
我440呎到 間隔唔郁 全爆翻新 做埋傢私
一般黎講如果唔洗好高要求嘅話ikea係抵玩
所以有啲客budget唔係好多一般都叫佢地買現成就夠玩啦唔好搞咁多野
唔計家電
判頭就計埋料 40左右,design house 就5x
視乎你用啲咩料同埋木工做得多唔多
最公道嘅計法 裝修全爆(唔郁間隔)而家大約做緊$850至$1000一呎
即係37萬左右至44萬左右 當然有啲玩設計嘅會更加貴 但合理價錢都係37-44依個range 如果見到平過37萬就小心中伏
我原本都預咗呢個range..
咁師兄有咩邊間好建議?
我原本都預咗呢個range..
咁師兄有咩邊間好建議?
師兄留得唔得?
訂造傢俬大部分連ikea都不如
質素上落可以好大 見過有啲客唔知邊到訂啲野返黎勁多蟲仔
帥兄咁好心既 成日睇香港d平價室內設計仲差過Ikea心諗點解唔係Ikea買就算 又要平又有要求,結果搞到唔3唔4

所以得廿零三十萬真係買現成好過
訂造伏硬咁濟
ikea d傢俬係好睇喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞