每次排隊買嘢 前面條友都要等好耐

12 回覆
8 Like 0 Dislike
啱先經歷咗
去7仔 前一個就喺度交電話費定唔知乜費
去買西餅 前一個就用一大堆優惠券定唔知乜鬼

總之就要你等一餐飽
唔喺好趕時間 但好炆憎

雖然喺唔怪得佢哋
但有時諗自己有冇真喺咁黑仔
有冇巴打有同感
正如放工時間atm拎錢
排左幾個人 再下一個到你
但前面係個慢慢㩒機交錢既人
旁邊條隊遲過你黎都排完㩒完錢
到你嬲嬲地轉隊 前面條友就會啱啱㩒完走
最撚戇鳩係排隊野食 成條閪龍時間都唔柒諗食乜
排到佢去收銀先佢老母閪逐樣逐樣諗食乜飲乜
又要望撚住餐牌諗 諗完又要改
終於嗌柒完 先係個閪咁撚細嘅手袋到 摷個銀包出黎
明明個袋咁柒閪細都好似幾千尺咁摷好耐先摷到
最後問有冇儲分 答有 又可以係個銀包入面摷勁撚耐先摷到張閪卡出黎
屌佢老母
真 仲要重點唔喺一次兩次 喺經常性發生
搭𨋢返屋企永遠有人係我下一層
公司搭lift永遠升到最頂先落返黎
落到樓永遠送車尾
落雨無帶遮
帶遮就唔會落雨
放假隔離屋先黎裝修

返工搭lift永遠升到最頂先落返黎
落到樓永遠送車尾
落雨無帶遮
帶遮就唔會落雨
放假隔離屋先黎裝修

呢啲人最勁喺可以當後面排隊啲人完全透明
唔理得後邊條龍有幾長 總之到佢就慢慢嚟
仲要成個樣好似冇事發生過咁
但後面啲人黑晒面
算好啦巴打
我搭𨋢返屋企 每次撳完𨋢一望都係啱啱走咗
都算
仲要次次都上到最高個層
心諗屌你老味頂樓究竟有幾多人住
望住㗎𨋢慢慢上到最高再慢慢落嚟
跟住到你又要再慢慢上返去
人都灰
隔離屋裝修呢樣嘢係世界十大謎團之一
你老味永遠都會有嘢俾佢裝修
幾個禮拜幾個月後都係咁
去排壽司郎/要等一段時間嘅食肆
去到拎左位,前面一直係咁叫都冇人入去,走哂唔等
到仲有10-20張飛到我個陣就個個都係哂度
到我入左去食,又不停skip, 甚至walk in都得
就算幾早去拎飛都係咁,試過4點幾拎飛都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞