跨性別者參加女子泳賽 美男子身選手輕易破紀錄掀爭議

172 回覆
313 Like 10 Dislike
爽啦
二線男(?)運動員既機會
好似話運動同乜野比賽其實係冇所謂男子組
冇女人參加純粹係唔夠鬥
男x女x男跨女x女跨男,啱啱好一人一棒
點解變性人唔係同翻變性人比賽而係同女人比賽???
跨性別其實好正 好似打拳啲人降級打咁 打爆晒女子組別冇咩挑戰性嘅時候 跨性別變返男人 又可以打埋男子組
應該要等第一個跨性別人士贏到奧運金牌+世界紀錄,世界先會重視
當年去中學就話男仔懶所以讀唔到好中學,而唔係青春期男仔比女仔遲,仲有睪丸酮影響專心。再影響將來入大學既機會,甚至做野文職或者服務性行業都係女性佔優。

呢 D 影響人一世既男人利益受害就無人理,相反過去卅年就不停拔苗助長係高等教育不停催谷女人話要協助佢地平等。

一去到呢 D 真正靠不停鍛煉既比賽時就話係雄激素影響所以跨性係唔公平,同埋女人應該受保護得到獎勵機會。又唔會有人敢話女人懶唔係青春期鍛煉所以唔夠男人砌。

呢 d 受害人牌打撚咗咁多年,仍然好撚多人打得津津樂道。有 D 男人更加戇鳩到話支持女權,唔知佢係唔識中文定點,你支持唔係平權而係女權,咁同支持男權有咩分別?

家下女權變到好似某強國咁,不停話自己係發展中國家要拎著數,一邊就不停派錢玩一戴一露,然後自己就不停經濟侵略已發展國家話人地要靠你買幾支豉油唔係就會完蛋。
根本體育比賽就應該用發育時期性別分組啦,肌肉+高大骨架滿等嘅男性,切J都唔會似女人體能啦
唯有左膠先有辦法打敗左膠
一定會發生既情境
不如男子同女子組外
加個男女子組啦
侮辱女性
分男女子組根本係性別岐視,支持左膠打倒女拳!
大陸咪捉哂啲男人變性參加女子組
平時有留意Karen嗰個人留言
都知佢唔算好排斥性小眾
所以其實佢唔係最惡劣嗰班
女性至上主義者
只係啲強姦案議題佢畀
啲婦團洗哂腦only

應該要認清班真正左膠
同女性至上主義者
例如啲好鍾意話變性人
係有精神病嘅人
呢班仆街自己就可以
消除男性優勢,
畀女性喺社會各方面得益
畀女性入侵由男性打返嚟嘅天下、
天經地義男性所建立嘅
管治圈子、政治領域
同埋由男性建造嘅
安全社會居住環境,
入侵男性空間,
同時煽動公眾仇恨性小眾
唔畀男性有機會「贏」女性
認為男女一齊參加運動比賽就係
入侵女性空間
再同時間要迫男女一齊參加
同一樣嘅、有利女性嘅升學考試制度,
比女性發揮語言生理優勢
Outcompete男性。

Keep住個雙重標準
擺明車馬要打壓男性
呢班人先係首要要應對嘅
反社會真正仆街左膠。

就係pro女權同時排斥性小眾跨性別
嘅嗰部份仇男分子,
呢班人就係社會嘅真正毒瘤。

某程度上,
跨性別運動真係一個
照妖鏡,
即刻將班雙重標準嘅仆街
現哂形出嚟。
例如啲好鍾意抹黑變性人
有精神病而同時
自己又妒忌男性優勢妒忌到
要去扮男account嘅
仇男臭閪。
仲要再分男變女同女變男兩組
仲要打碎對手頭骨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞