朱茵傳墮三級片騙局 爆當年玉女變慾女非自願!直指大導為錢開戲 劇情片開拍前變低俗片

137 回覆
25 Like 185 Dislike
朱茵曾爆當年玉女變慾女非自願!朱茵入行30年,拍過不少賣座電影,講到最令人深刻的角色,除了《西遊記之仙履奇緣》中的「紫霞仙子」,還有一套與馬德鐘合作的電影。當年玉女變慾女,有指朱茵並非心甘情願,更有傳她曾表示是被導演騙去演的,矛頭直指王晶,即看看她本人怎麼說吧!

朱茵早年在電影《西遊記之仙履奇緣》中飾演「紫霞仙子」一角,這經典角至今依然為人津津樂道,到99年朱茵接拍《強姦2:制服誘惑》,與馬德鐘的對手戲非常大膽,玉女變慾女,讓觀眾大感意外,多年來有傳朱茵是在非情願之下接戲,更有指是被導演王晶欺騙入局。

當年朱茵的演藝事業如日中天,但卻接演了《強姦2:制服誘惑》,該部電影雖然成為當時超級賣座電影,但朱茵卻被標籤成三級女星,其後花了不少精力才能洗底。對於當年被騙的傳聞,朱茵曾在陳志雲的《志雲飯局》中解說。

朱茵是虔誠的基督徒,被問到對於當年拍《強姦2:制服誘惑》時內心有沒有掙扎,她說:「其實每一部戲都有掙扎,我之前睇劇本係一部劇情片囉,個名都唔係呢個名,本來呢部片叫《午夜人狼》。但後來晶哥(王晶)嘅宣傅手法同其他演員在戲內所做嘅嘢,已經離開我呢個小演員可以控制嘅範圍,我只能做好自己。」

對於有否感到被王晶欺騙,朱茵表示未至於是欺騙:「晶哥始終係一個商人,可能我心態比較陽光,我冇諗咁多,後來有人話我聽,我係演女警,但佢哋真係搵另一個人去扮女警,搽唇膏拍咗啲shot,人哋問係咪我?真係唔係我嚟喎!呢啲係佢哋嘅宣傳手法都冇辦法。」之後朱茵更加留意電影的宣傳手法,以免再被利用。
娛樂圈真係好黑暗
唔準講大話, 你地睇完打左幾多次JJ
冇露點
今晚至少扑返你三四獲 仲送你落去見細妹!
多謝王晶
明明2B
每隻雞既背後,都一定有段辛酸故事
馬德鐘
點都冇露過叫咩撚三級
是但啦 咪又係有樣有波先紅,扮咩上菜
肥晶有無食過佢?
唔同導演扑野有得出鏡咩?

年經post
強姦2係三級
因為露嘅係鍾真(做阿妹)
唔係朱茵
朱茵係因為阿妹死左先自己做餌去引馬神

真係俾人呃咁朱茵又做乜走去拍強姦終極篇??(維基先見到呢套野)

其實當年見佢去拍三級片真係o左咀
但係本身佢形象太好,同埋戲內又冇野露,其實又唔算話咩污點講到要翻身
咪係入面都係做正義撚
一見到「虔誠的基督徒」就知笑話一則
馬德忠就正啦 有得扣佢分
JED
屌你啦扮純情,午夜人狼隻人狼唔通會係你朱茵做咩?
反而係唔明點解月光寶盒同仙履奇緣喺大陸咁紅

當年明明係𠝹晒凳

就算宜家黎講
成套戲係一萬年同埋only you
咪on9啦,見到有鍾真佢仲會覺得依套係劇情片?鍾真當時係三級晶女郎喎

利申: 依套戲J左朱茵好多次,對當時嘅電影黎講都真係好大衝擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞