紐約竟然曾經差啲破產,仲做起咗 Hip Hop 文化?

19 回覆
18 Like 1 Dislike
https://youtu.be/mcCK99wHrk0

The Sugarhill Gang - Rapper's Delight
好似幾有趣,支持
呢d有營養既channel一定要sub
歐美音樂史其實好多野講
都有趣地歐美亞三洲走向都不盡相同

期待
自推一下
樓主你個節目勁到連而家遠至喺巴西既亞富汗歌手都聽得翻仲留埋contact

真係勁難得
支持呀
終於有人做hip hop 歷史
Thank you thank you
我同佢 arrange 緊個訪問…不過未諗哂問咩好 LOL
有無啲咩你地想知 HAHA
係丫…中文資料真係好少…
我地只係講到1983-85年…之後會做多集講到90年代
push
wow
勁呀
如果佢可以接受到沉重D既訪問
或者詳細D問下佢地流亡果陣既政治環境, 睇下同你描述既有無唔同
點解會創作, 點解會選擇流亡
流亡果刻有無想像過阿富汗會去到而家咁痴線既局面
流亡後對佢創作方向有咩改善

如果只係想輕輕鬆鬆既話, ,可以問下佢0係加拿大或者巴西既音樂創作旅程
我諗我地應該可以沉重少少
我地已經約咗佢今個月做個 pre-interview 先
睇下下個月出唔出到個訪問…應該幾正…

我地仲有聯絡到其他 Artist
黎緊做多幾集之後會睇下講唔講下香港
下集我地好似想做尼日尼亞
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞