貓貓肉泥一問

16 回覆
1 Like 2 Dislike
新手黎緊會養主子,糧&罐都諗好用咩牌子,唯有肉泥未諗好,唔少人都用Ciao,但同時都好多人講重味精盡可能想主子食得健康d,想問下除左Cioa 既肉泥棒之外,有無健康d既選擇
做訓練零食定普通零食先
幾耐比一次?
我覺得做訓練零食就ok
夠好味先訓練到
普通零食就唔好喇
食咁多身體唔好
買天然d既野做零食好d
凍乾個d
NECO PUREE
CIAO 都有隻 PURE 系列
初部諗住訓練為主既,我諗一星期2-3次
但都諗住得閒當下普通零食再搭d 凍乾咁
同樣日本野,但睇落都好過CIAO,上網睇PURE 都係有添加增稠劑,感覺都係唔夠天然
5km 哩個牌子點睇?有冇人試過
一條ciao對貓B嚟講都算多 我隻貓仔都食唔晒 不過睇貓嘅 個人偏向健康凍乾零食

我用凍乾教到俾手手
如果零食,就咁用凍乾零食應該都夠做
通常ciao肉泥呢啲要留返嚟做高價值零食
真係有需要時候先俾
例如剪指甲之類
不過都視乎你隻貓有幾為食
講真,我嗰兩隻,普通主食罐都已經狗衝
根本唔需要用到肉泥條甚至凍乾零食
反而想問有無d超細粒零食 用黎做訓練
等佢唔使食咁多零食
我通常用凍乾train
我一舊會meat成4 5粒咁
做啱比一粒 做啱比一粒咁
明白 先感謝
自己買啲營養粉恰熟啲雞 三文魚加水攪拌
自己整既肉泥最健康
k9 rawz
貓點解要train
訓練唔驚剪指甲都要啦
台灣好味小姐化毛膏或者natural 10肉泥都天然啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞