[你還在等甚麼啊] 台劇 無神之地不下雨 映後討論(198) 及 柯佳嬿窩

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
又真
最後變咗巴奈真係好得人驚
故事性要睇

又將懸疑個波推向fali度
最尾?
中間個到gay啲
唔係不嬲係佢到咩
我以為咁拍佢又係fake
點知真左
我覺得霸霸埋天娣身 係因為佢知道雨係娣嘅守護神
佢知道傷害娣就會搵到雨
佢想雨幫自己改名 想自己自己係邊個
我可以接受嚟緊幾集都無qq
壽司嘅反轉
最尾應該係夢神帶左妹妹去海邊離開世界?
起碼解左隻白腳印先

我估kaka同意orad收左佢 唔係拆唔掂
啲fans 應該好嬲
心諗等咗幾日點知今集冇許光漢
佢話好寂寞唔知自己係邊個
呢條友係咪人格分裂有兩個格
《無神》最強造物主是許光漢!重逢柯佳嬿《想見你》CP

愛奇藝、華視、八大《無神之地不下雨》正式揭曉「造物主」一角,竟是許光漢客串演出,還與「雨之神」傅孟柏、「智慧之神」顏毓麟,三人合組限定男神團。許光漢開心表示:「收到演出邀約時,心情有一種『爽感』,因為是劇中的萬物之神,是最大的。」

許光漢坦言壓力不小,因為演出前只收到一集劇本,顏毓麟則透露,許光漢事先有問他劇本問題,他卻不知該怎麼回答,急中生智妙回:「去了現場導演會跟你講。」被許光漢開玩笑吐嘈:「其實你也看不懂吧。」只是許光漢與顏毓麟繼《想見你》後又在同一部戲合作,卻無緣對到戲,有些可惜。

柯佳嬿與許光漢在《無神之地不下雨》即將合體對戲,兩人在劇中信念不同,關係有點對立,柯佳嬿表示:「這一次我們在現場比較沒有聊天互動,跟光漢能再次出現同一部戲裡,以全新的面貌跟觀眾見面,我覺得是很新鮮、很好玩的,希望未來有機會,能以非常截然不同的角色再次碰面。」許光漢感謝柯佳嬿在台東拍攝時不忘照顧他,「她很貼心拿露營椅借我,但因為在海邊拍攝很趕,幾乎沒有時間可以打開來坐。」
咁會唔會fali先係分裂嗰個
一開始以為係toem
唔係 霸霸冇性既
應該是

我哋應該要搞番清楚一樣野先

佢係夢神定法力(兩個神?

定係⋯
法力都知自己係夢神只係佢一路扮緊風 ?
反係呢度原來
中間有幕 唔知係咪orad黎但orad樣嗌左佢夢之神
我覺得係尾
果個位係幾亂

分分鐘雲有亂入
fali vs orad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞