年輕人應反省為何冇All in NVDA(3)

1001 回覆
22 Like 5 Dislike
今晚個市都幾Chok,我估收返320左右
D岸鳩仔跌到200都唔會走架...........等睇佢仆街啦 !!
連登真係多得呢啲人唔少,打字又柒,知識又冇,淨係識喺網絡叫春,現實中嘅typical loser. Even shit is more useful than your brain.
我Chok 緊你老母塊閪呀 !! 320
正一連登狗.........
你兩個都處於兩個極端

一個無論咩時候都鳩叫人入市, 但係一跌少少就叫春
一個就過份time the market

我就會建議等埋聯儲局啲加息政策先, 安全為上
而家細注入係得但都要預留一啲錢跌到200尾溝貨
唯有多謝你幫我推post
入soxl 3x nvda
幾時知加息政策,好似未有時間表講幾時出具體野
推唔推都無撚人睇架啦.........320, 岸鳩鳩
Then why are you here ?
短炒可以發達係真, 但係長揸一樣可以發達
兩者冇衝突
Pop子
就係唔知幾時真係加
我寧願穩穩陣陣,留定夠錢等到時再溝貨算

上星期鮑威爾條廢老出嚟鳩up幾句已經回咗差唔多10%
到真係加息,唔敢想像會回幾耐同埋個市場要幾耐時間去消化
跌得少囉
LCID跌幾撚多
我又咁睇,大家都預咗加,假設而家由$100升到加息前一刻$180,再回返2成落150,我都賺$50。因為真係加息都預下年9月至年尾,而家確定係減少買債,市場已經不斷react to this future fact 。
佢又買咗?
落到300就入
準備回返300
好彩313$ 放晒319$買

All in晒Appl+googl 算,股票報價app都del晒
點解要咁做呢
如果係我 我放晒會keep cash之後等掃貨 再用少少閒錢買SQQQ
幾多可以入?
300又可以加倉
Around 300呢啲位可以加了
特價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞