德州左膠法例:「搶劫$2500以下只屬輕罪」 比加州更加左膠

179 回覆
125 Like 31 Dislike
帶friend 去就可以double 啦
//The laws allow the justified use of force to protect yourself, others, and even property in certain situations.//

http://www.lusterlaw.com/page/texas-castle-law-doctrine-self-defense
再打劫埋個friend
幻想出黎?

年年德州幾千單搶野,有冇十個俾人爆頭?

又係兒登論政
無槍又邊有得搶
正常人換白卡
好蝕
況且白卡出手先
女人
連基本用槍既認識都冇
仲有連登仔吹奏
德州個個都陀槍
你搶佢哋錢
直接見耶穌
Theft點變做搶劫
樓豬又帶咩風向
Cctoy:「槍權好正,勇武公民」

現實:「喺外國遊行俾藍絲阿伯打到仆街」

真係俾兒登仔見到周圍個個有槍+好撚唔歡迎ching chong應該驚到仆街
英國有撚槍權?
帶動經濟流動
有好市民奬
應該係有咗案底後更加無後顧之憂
反正無得再正常打工
唔搶邊有錢買槍
人在texas 屋企有10把槍係度
唔好靠幻想啦,有冇真係去過德州

唔通德州冇劫案咩
掹槍就唔係$2500呢條罪啦
同個就入棺材嘅阿伯打拳頭交都輸,俾支火箭炮你都唔敢開啦
有呢d左膠法律
買多幾枝槍保護自己都啱嘅
講到你搶錢我同你賭命好抵咁
德州一年幾萬單劫案

meanwhile兒登仔:「喺德州夠膽搶野一槍射死你啦」

https://www.google.com/amp/s/www.texomashomepage.com/news/local-news/where-does-your-city-rank-violent-crimes-increase-in-texas-for-2020/amp/
Just another day of Texas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞