(求教)青衣買 翠怡 定 偉景花園 好?

210 回覆
6 Like 24 Dislike
綠悠
我同你同budget都睇緊600左近既樓
個時去睇翠怡同睇海悅 我覺得海悅可取d
兩層樓地理位置樓本係一樣 同埋都係30年
因為我入去睇翠怡細單位個廳=海悅細單位大房
海悅係外觀舊dd囉 但佢內籠真係好實用
但老實講你買補左地價既居屋其實都係同私樓一樣
搵多間幾間唔同嘅睇啦
通常一開始都係俾d長期放唔出嘅盤俾你睇
之後先有機會有荀盤

翠怡未做大維修
如果要近地鐵站就睇7-11期
1-6會行好遠

青怡7座就唔好諗啦

偉景無睇過唔知

你行下附近睇下周圍環境岩唔岩你先
聽講青怡漏水都好嚴重
有印象聽過,但佢地好似係做完大維修

同埋青怡,有同事住過話好多蟲蟲因為樓下有青衣公園
感謝提點
真係唔識 怕撞板

我睇伴侶慣唔慣
我住開青衣

青怡漏水太勁,
大維修完都唔會解決到
明白,我都試下留意埋海悅

師兄最後揀左邊到?
我揀左海悅 因為個空間大d抵買d
與其大家咁多年樓都係要大維修
我寧願揀間實用呎數高d
本身都想揀偉景 但佢要經青衣公園出入真係好麻煩
我之前住係翠怡,千萬不要揀低層望警署,係會比較嘈,你易醒既話,一晚醒幾次。地點係翠怡會好d,近海邊可以散下步,同埋易換手
我都覺得有大買大
出入青衣公園我都習慣哂
感謝提點🙏🏻
伴侶易醒,最好靜啲
我同樓主一樣,都係睇緊700樓下嘅樓
深井,荃灣,青衣,長沙灣,都係範圍之內
就係覺得,如果青衣荃灣中心依啲,反正都要去荃灣市中心先有野買,咁我不如住深井,分分鐘出旺角仲快過荃灣青衣,依2度搭車下下dau一大個圈,唔係就要搭到荃灣總站再轉,深井旺角有直巴士,好似仲爽
想講

青衣有地方出旺角其實好快
翠怡坐巴士出都係20分鐘直到
如果你係山上居民就當然耐(講緊要40分鐘)
但近鐵個堆樓基本上唔會輸
41A出旺角20分鐘
948出灣仔7個字
279x去上水8個字
68e入元朗半個鐘
X42c去觀塘8個字
88d落葵芳15分鐘
409落荃灣10分鐘
Mtr出香港20分鐘
青衣市中心真係無得輸
唔諗埋青怡
即時改觀左
一定係翠怡 偉景唔係嗰皮
請問青怡7座有咩問題?🤔
一定係偉景,翠怡d單位細間隔又麻麻,係坐巴士方便啲,但居住點都偉景。

住咗青衣廿幾年,真係睇呢個po先第一次聽話青衣交通唔方便 巴士四通八達新西新東油尖旺連過海巴都有,狗鐵出中環十五分鐘都唔使,通宵巴泥鯭的又有,就算坐正價的應該全香港過青衣都係兩舊水內搞掂。
咁梗係唔係度度都唔使駁腳啦,但又邊度係可以完全唔使?
以上係你住青衣城先有ge時間
駁唔到
住左青怡廿年 覺得青衣好正 係冇咩野食
佢地唔會明的
深井住應該係正,
碧堤半島真心唔錯(但買唔起…)

交通不能與青衣同日而語

所以深井暫時係我second plan
所以甚麼 美景、青華,垃圾新樓薈藍
上山 盤一律不作考慮
坐狗鐵去黃大仙,
咁岩有鐵駁既話
可以半個鐘都唔洗去到

好過42C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞