Metal Build 討論區 ( 124 ) : 好學唔學學埋大陸小農DNA

1001 回覆
2 Like 9 Dislike
佢一次過嚮PBJP寄多過一盒就會有大紙皮箱
D運輸貼紙貼晒落去大紙皮箱…啡盒咪會乾淨

咪同港魂情況一樣 你買完野之後合併同月訂單 都係會盡可能俾個大箱你
因為佢每盒都俾2舊水人清貼紙
良心企業 且買且珍惜
呢個問題唔似玩左好耐既人問
後門貨
粉西盾用圓柱易用又實
點解自由唔用…成日跌
點gun
新人呢幾日撞到件事想吐下苦水。冇直接金錢損失,但...唉...
之前托上托訂早幾日果批自由2.0, 1000訂900尾數。
THEN, 出貨之前見CAROUSELLL 有人退坑千6定千7急放自由2.0, LE D OFFER我知一定秒消失, 但我心諗我都訂左喇,就留畀其他有需要既人。
然後當我催貨, 「賣家話供應商冇幫佢落ORDER」, 話退番訂畀我, 但退之前叫我望一望幾款BANDAI模型, 有野啱就扣完數先退, 仲話成本價, E.G. 奧米加X $310。 最後我收番全訂。

我今日行現時點同信和見奧米加X 大貨平果批 $320, 先知現時點同信和D鋪頭咁良心, 成本價+10蚊賣貨 (好滾動)。

成件事雖然冇直接金錢損失 (-1000 +1000), 但MISS左個咁好既OFFER+好似免息借錢比人做生意咁, 唔係好舒服
當交學費啦
下次記得去啲信得過嘅鋪頭度訂
你邊間訂呀
收得返訂無走佬咪恭喜你
mb呢D貴野都係去番果幾間訂
一係寧願食炒買現貨
有訂收得番叫好好
諗起驗樓執Defect
係邊間?
Ching咁似呢排最出名個間到訂
律師信果間至少追返三五七個月先退到訂金啦
呢間即退咁爽快應該唔係
因為托上托,鋪頭名我都唔知,但收款人名縮寫係c c s,怕怪錯唔比其他過數時見既資料
連鋪頭名都未知 你都肯俾錢落訂
1900咁平?
我錯, 我係水魚
拎得返1000蚊都當賺左
賺左經驗
上幾月訂嗰野隻freedom 2.0終於都到咗 相信呢度大部分巴打一早已經入左 不過都開心share下
冇咩特別sad位 係條腰個甲有啲向左歪 唔知係咪得我喺咁不過擺pose唔覺

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞