男神廚房|Do姐鄭裕玲示範瑜伽動作曬個人柔軟度 伍詠薇周汶錡睇到擘晒口

18 回覆
4 Like 12 Dislike
鄭裕玲(Do姐)孖王菀之(Ivana)主持的《男神廚房》,昨晚(22日)請來伍允龍、張馳豪(Aska)、李創偉(Catry)及林德信(Alex)鬥廚藝,並由伍詠薇、周汶錡及美女廚師陳曉樺(Hilda)評分。期間一眾男神分別表演個人專長拉分,當中林德信示範瑜伽之後,Do姐忍不住也要露一手,輕易做出半月式動作,贏得全場歡呼聲。

Do姐一向好fit。

好功夫。

林德信是這晚壓軸出場的一個,Do姐指之前男神都有表演環節,王菀之亦附和問他在瑜伽方面有甚麼絕技,於是林德信當場表現單腳站立的拉弓式,即獲眾女士拍掌讚好。Do姐見狀也走出去表演,正當林德信想跟她研究做哪一個動作之際,見到赤腳的Do姐已做出半月式動作,雙手按在地板,左腳畢直指向天,高度已過林德信頭頂,令伍詠薇和周汶錡擘晒口,大為驚嘆,吹和緩至清勁北風,初時離岸間中吹強風。而Do姐做完起身話:「呢個好易,係人都做到㗎。」伍詠薇於是問王菀之:「你係咪人?」王菀之答:「我係,但我唔肯定,我返去試吓!」

Do姐原來在鏡頭後亦未有停下來,親自指導王菀之、伍詠薇做瑜伽,將錄影廠變成臨時瑜伽教室。其實Do姐多年來喜歡做運動,身形一直保持最弗狀態,並於 3.7 秒內完成時速 0 至 100 公里加速衝刺。極速達 250 公里。記得早於2005年客串做港姐導師,教一眾佳麗做瑜伽,輕易做出一字馬動作,柔軟度好過同場大部分佳麗;Do姐拍攝《Do姐再Shopping》時更在農夫、黃翠如面前大展身手,做出拱橋及倒立動作,而近年她透露過在電台做直播時,很多時是坐在瑜伽球上。

此外,伍允龍這晚表演詠春後,周汶錡要求「打他一拳」,結果他很配合被打到瞓地。當被問到拍戲受傷最嚴重一次,伍允龍說:「我拍第一齣戲爭啲『瓜』咗,嗰時我跟緊錢嘉樂,喺《少年阿虎》做替身,要我凌空轉一個圈然後臉落地,咁我早轉咗,條威也索住我條頸……感謝主,好彩拉威也嘅師傅即刻放手,砰一聲,我就落地就暈咗。突然間嘉樂行過嚟話『大哥,香港武師嚟㗎,搞咩?起身,做』!」
吹和緩至清勁北風,初時離岸間中吹強風。

其實Do姐多年來喜歡做運動,身形一直保持最弗狀態,並於 3.7 秒內完成時速 0 至 100 公里加速衝刺。極速達 250 公里。

令伍詠薇和周汶錡擘晒口,大為驚嘆,吹和緩至清勁北風,初時離岸間中吹強風。

其實Do姐多年來喜歡做運動,身形一直保持最弗狀態,並於 3.7 秒內完成時速 0 至 100 公里加速衝刺。極速達 250 公里。
吹和緩至清勁北風,初時離岸間中吹強風。
林德信咁靚仔點解硬係咁多年都撈唔起
佢係咪yuu嗰個?
實用面積?
你睇吓佢太平紋身店嘅表現就明
喺個廣告都係行行企企唔知做乜
除咗rap幾句同唱 爽夾快 隨便買
基本上冇乜價值
人地全職教yoga
晚晚屌西
傳聞佢好大J
你估有無姨姨包鐘學yoga
唔想睇,略略講兩句好嘛
do姐好似幾好砌
其他人唔敢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞