琴晚大家輸幾多

260 回覆
77 Like 7 Dislike
帳面-$2500
輕鬆
係將軍陰左我地一鑊
all in sqqq 贏曬
rivn sev 呃錢
單隻美跌30%
依家點算,點先可以賺返?
same
後面果句
如果你腦海仲keep住有呢個想法
勸你咪炒
呢波等回調all in 指數類/ nvda / tsla 然後del app最好

到你識炒果日 自自然然會正數返
唔明點解會sh SEV呢啲妖股
可以睇下 stan weinstein 4 stages analysis 學習下先,希望對你有幫助 risk management 試下搵下d 講解risk-reward ratio 既野黎study下,起碼有個concept先,唔會亂咁入場。
He bought?
Dump it
200個
+5000>-2000
有實務又有充足訂單,公司方向計劃明確(先打造高端市場再推展至中低市場)

電池技術優勝,電車設計又拎埋獎
最緊要有油王條水喉射住,可預見班有錢石油佬會係將來買Lucid車 (高端市場)

現時股價~ $50 絕對有向上發展空間(新能源電車趨勢/技術規格上又有得同Tsla比較)

除非係全球化供應鏈問題或者質量出事(一系列不可預示問題)Lucid應該會發展成一間體面嘅電車公司

[我覺得]長揸返幾年實賺

但對於大部分人嚟講揸一星期已經係長線投資,一日唔操作都訓唔著
Tesla 1195 放晒

等機再吸
咁即係我買tsla lucid 呢d公司就可以追返輸既錢?我得返好少錢要絕地返生。咁你覺得lucid 目標價幾多?
Same啊巴打
AAPL NVDA SQ都清倉觀望吓先
訓前-1000美,訓醒+1000美
呢個月股票+ Crypto帳面無左廿幾萬HKD
你講依啲,佢地又會同你講AMC GME架啦
有班友以為咩都可以SH,你睇下牛牛幾多傻鳩隻隻炒股都扔個short ratio出黎
大戶高位出貨佢地又話俾人空,要SH逼空
啲rivn sev妖股有賺就即走啦,如果用牛牛千其咪睇評論區班人9up sh…轉眼就變苦主區…
我一買就係頂,冇賺過⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞