bmw 320i 定 328i?

73 回覆
0 Like 20 Dislike
唔會買318i了好似閹割版咁,想出328係因為有時想熱血下啫,但又未至於係mk飛車淆底
有留意,真係好型,又唔算太貴,但未試過寶馬,想試下先
I4仲叫加多少少咩
呢個睇你日常用車成本係點
如果公里數多揸電車既使用成本可以拉返低
4個肛N20好左好多喇人講你又講
其實同電子野比漏油真係好小事
反宜係預左揸到6 7年左右開始要換好多野
揀架咪數少啲其實都ok
通病咩車都有架啦
寶馬B48其實好咗好多
前一代N20問題都唔係好大
漏油小小唔怕嘅
真,因為我都預左執,我上網睇YouTube ,同埋台灣果d討論區都係咁講,問題唔係話想像中咁誇。
可能大家都比e90嚇怕左

只係d人話bmw好好渣,真係想試下,外型又幾靚仔
Driving quality 其他同級車好難比得上
3仔唔錯又可以做下family car
如果你完全唔車人/通常車老婆only
可以考慮下啲17年120i
有諗過同樓主一樣嘅問題,最後揀328i,留名
有冇後悔?你幾年車?
可以唔同色襯返衫
好唔好揸係睇你揸開咩車
我有架G20 330i m sport,只可以話比同級車好揸好多。
但冇比較冇傷害,波子就算係舊cayman 都會好揸過330好多
如果計揸真係冇野投訴
係就唔會夠啲電車起步快 但過灣果啲都好爽好穩陣
換架電車又唔會揸得開心左
係牌費貴同開始多野換
俾多少少320d
20都有
我鬼知咩 做咩啫你
7年車 我今年都應該換左成皮野
尾兩條避震
引擎膠邊
兩條ABS
皮帶
電油泵
唔知邊條水喉
上年換左水箱同唔知邊條喉

仲有兩條abs等隨時死

不過你都可以話其他車咁舊都要換呢啲既
冇話F30特別唔好 只不過如果買咁上下年紀既二手真係要有心理準備
要買就買328啦
同320同價咁濟 但多成60匹
但油耗會大啲
小弟第一部係320 之後轉左328 呢家揸緊320d
3架都無咩壞 係abs senor多
定期換膠邊 保養就得
我見328仲平d,只不過係舊320 2,3年
其實無乜分別 好睇上手車主點保養
新年份唔保養分分鐘衰過舊年份成日保養既車
買低咪啲就真 寶馬一過十萬咪/十年就多野整啦
一皮嘢好小事姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞