[問價]廁所全爆重造防水一般要幾錢?

35 回覆
2 Like 1 Dislike
最近廁所天花板漏水,報左滲水辨,未搵樓上傾,間屋都仲想住多一排,自己搵下搵下發現廁所牆啊地台啊都好似有d滲水,想廁所全爆重新搞過,一般要預幾錢

廁所大細係1.6*2.1米
6-10萬
整緊個陣間屋點住
樓上搞掂先整
唯有租酒店住
都明白,要解決左天花板個漏水先
中間個差異主要係用料定點?
樓主最好check下到底係邊度源頭先...
同埋漏水原因有冇牽涉到牆內水喉問題..
如果係地台防水層就易攪..但如果係同水喉有關就麻煩
不過你仲未同樓上傾..都係唔好攪住..上面唔認數分分鐘攪一兩年都未定.
都係啊,打算點都搵左個漏水源頭先,解決左天花板漏水先搞,宜家都係plan著先
住開有感情
樣衰d平d?
我裝修緊

拆廁 $7800
防水sika107 $4500
鋪牆地磚,不包磚 $24700
企缸磚底座連吸咀 $3500
假天花連led燈 $2800
裝馬桶 $1300
企缸 $8200
馬桶 $6400
鏡櫃地櫃 $20990
台面盤 $5700
龍頭 $5600
花灑 $10070
廁所門 未有實數約3000
牆地磚 $5400
換水喉 約$8000
換去水 $2000
換馬桶喉 $2000
電制連制面 $1070 /1個
無媒氣,用三相電爐 $6260
拆媒氣$3000

仲有其他洗費10000內
thx 巴打就係想知呢d報價

花灑成皮野咁貴
買個台面盤都5700
你係咪豪宅裝修
你真心定畀人呃?馬桶加換喉8400?呢個價夠買3個兼安裝
巴打就你認知應該幾錢到?
你唔係電馬桶🚽既話,旺角一個馬桶都係1500-3000左右,加400-600安裝,要改喉係即時補200換風琴喉。

我上年先新屋入伙全爆,個馬桶買陣仲有折平多300。
買馬桶係睇去水喉位係邊款決定,有高位低位去水幾款。選馬桶果陣人地會問堆你去水位係點樣。

8400買加安裝係真既話畀人當水魚
ching呢個價都幾貴喎
折厠起碼平1千, 睇地台價 您個厠所3 500呎?
利申 行家 點解我啲客無您咁疏爽嫁
d野我出去格價係咁上下價

樓下投訴漏水,但唔比入屋,請教可以點做
https://lih.kg/fJGscS

搵左個相關PO, 其實首要都係解決左天花板淆水同搵漏水源頭先, 呢PART比盡幾皮有限錢
你收得平

我有搵另外3間公司,埋單價都是咁上下總數
唔計廁廚潔具都35至45萬到

有朋友介紹裝修佬
設計裝修公司
裝修平台的全包裝修公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞