公屋變新樓! $30萬打造250呎北歐風公屋

445 回覆
179 Like 491 Dislike
香港風牛逼
其實無撚得比,公屋用料贏九條街,想知再講,而且間格又實用
另外公屋唔使交管理費,又慳返一筆我見好多住公屋嘅晚晚揸靚車車唔同嘅女返屋企扑嘢
至於你話鄰居嘅質素,喂私樓都有痴線佬啦,睇你彩數嘅啫
總括而言,公屋再一次完勝

唔怕分享一次同中學同學出嚟食飯嘅經歷,個個人話自己買咗咩私樓咩村屋,講完一大輪問我住緊邊,我只係輕輕力講咗一句,我住屯門友愛邨
我親眼睇住在場嘅所有男仔個表情係—>,有幾個仲忍唔住喊咗出嚟
而在場嘅所有女仔個樣係—>,之後逐個排隊抄我牌等住俾我嘅精液中岀我全部一口拒絕,因為傻嘅都知班臭雞想分我間公屋啦
就算係私樓改任何牆身都要入bd, 呢間野火燭燒完屋主監都有得坐
呢d 應該房署會搵自己指定承辦商做,又要做保護又有指定程序,煩過私人做好多。
Sweet home
感覺有白卡佬會係到跑黎跑去
轉個頭出去又咪打份牛工
北歐風(港式)
龍床盤已輸
公屋已贏
呢啲樓,改裝到咁,奶硬野,樓上樓下都有好多石屎,漏水,水喉維修問題。
一出事,要搞你間屋,愈改得多愈整得好。
比人要求起地台重做防水時,就知死。
見到你講得出最尾一句供三十年無曬人生就知你係戇鳩,點醒你都廢事
鋪支那磚唔洗幾萬
自己取捨姐
你要嫌棄ge
住居屋一樣柒
住到私樓 美孚新村一樣可以嫌舊
香港人個個都想住淺水灣獨立屋添做唔做到呢?
個氣窗整個窄身wind guard遮住會順眼d咁囉

不過論design黎講唔差架喎
求其一間私樓<30年樓齡
都唔會好似公屋大堂走廊咁柒啦
裝修完都無乾濕分離咁裝黎把撚
頂盡都係加左北歐風格既公屋,公屋永遠都係公屋
北歐…..250呎
公屋, 笑
呢啲舊長型,Y型,啲建築用料差,好多維修問題,人地影響你,你又影響到人。愈裝修愈死🤷🏻‍♀️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞