《梅艷芳》電影集中討論 (2) - 在台上我覓理想

1001 回覆
53 Like 5 Dislike

《梅艷芳》

11月12日公映

導演:
梁樂民 (寒戰系列)

主演:
王丹妮、古天樂、林家棟、廖子妤、劉俊謙、楊祐寧、人瑞

簡介:
留下只有思念,一串串永遠纏。

2003年,梅艷芳離開了我們。一代巨星殞落,標誌著香港一個光輝時代的終結。四歲在荔園登台的小歌手,唱到成為風靡亞洲的舞台女皇,梅姐短短40載人生,當中經歷幾多艱辛,付出多少犧牲? 星光背後,她的感情生活,她對工作的熱愛,對朋友以至對香港的情義,也成就了她那「香港的女兒」無可替代的地位。為實現梅姐留下一部傳世電影的遺願,安樂影片聯同金像團隊籌備7年製作出《梅艷芳》,希望將她的傳奇一生,重現歌影迷眼前!

預告片:

https://youtu.be/2RU_-1yw9Dw

歡迎討論

劇透最好四重加密

《梅艷芳》電影集中討論 - 終相見 情懷未變
https://lih.kg/2769640
其實40歲真係好後生

呢個年紀做到演藝人協會會長

證明成就有幾不凡
Lm
推一推
舊post 已爆
上面票房一般

似乎埋單會蝕
成場喊左三次
海外應該幫到D
大馬 台灣希望有d
剛剛發現原來梅艷芳最後演唱會嘅Dvd係由music nation發行=大國文化=nowtv
40歲姐係宜家阿Kay,Fiona,容姨嘅年齡咁,但梅姐個陣已經大姐大,又有徒弟又照顧好多人,佢一生精彩過好多人
開頭荔園果度,陳柏宇係咪扮緊阿sam?
JOEY霸咗女歌手一位咁耐都完全唔覺有呢種巨星級數同地位
1969應該未有溫拿喎
我覺得係阿Sam隊Lotus嚟
因為佢根本冇唱歌風格
係啦 梅姐同佢地果幾個好熟
草蜢最細嘅蔡一傑都係細梅姐四年
但都係叫梅姐做師傳

而且,梅姐仲在生嘅話,今年都未登六
新秀之後嘅梅艷芳 太順了
佢氣場真係天生嘅明星
男人老狗都睇到好感觸
無喊 但都起晒雞皮
真係走得太早了

仲見返80-90年代嘅香港
真係好唏噓
原來果個年代同梅姐一樣
響2003死去
我有專登留心睇scrolling
「荔園樂隊主音」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞