(密集恐懼症)筲箕灣東大街整路後,一條幾十米嘅路有成三十個渠蓋

181 回覆
771 Like 13 Dislike
似係要跑數,做多d 蓋就用多d 錢
早一兩個月日日食晏都見住啲工人整
佢地又砌得好鬼死有心機
feel到好臭
東大街水浸問題好嚴重?
有冇專業人士解答下?
淨係見到留低一句無知真可怕類似既說話

BTW, 好鍾意去果頭食車仔麵
理論上雨水渠唔會臭
每個單車泊位造價達8萬元的南丫島榕樹灣單車場

一個渠蓋最少都5萬喇
好波
點解唔一次過成條渠cum?
先唔計佢工程費,同設計咁柒(起碼好似行人路咁一條過都話靚啲)。

佢點計到同計到密到,個去水能力同速度,可以承受幾大水流同雨量。
不如成條架空路。

國安法後咁安全。(設計嘅,工程嘅,批依個工程嘅官員,個個都幾安全,冇人會再查到條數,邊個收貨,邊鳩個設計,用咗幾錢,全部係國安法下好安全咁渡過。)

連起個坑渠都咁有中國特色社會主義,國安大法好,係好好。
自己偷番
依啲常識政府冇叫你着衫出街,你又着
港英時代D倉存渠蓋
why u here
似唔似MARY?

果然係公墓猿,鳩整堆數,鳩整兩份嘢就批到過到關,應該話過到關就有份咁鳩嘅嘢存在。鳩整到咁。

係講緊咁密咁柒。

當然你又可以逐個point講,林鄭講送中都係有佢嘅理由架,有佢嘅法律程序

習帝講每樣嘢都係為人民服務,做每樣嘢都係為全體人民,有晒theory。
U Channel黎… 因為無heavy duty cover所以要用gully cover…

依套設計嘅basis喺港英時代已經有… 類似做法香港其他地方都用過, Eg 屯公…

你乜都上綱上線去國安法,其實你同嗰班人又有咩分別?
因為以前俾我睇到我會去區議員都屌柒佢,去立法會議員辦事處到屌柒佢。
叫佢屌柒路政署同渠務署之類

依家我冇得屌,應該唔關國安法事,香港好太平
咁樣證明你真係好撚驚… 大把人而家日日畀人屌緊…
剩係得係唔屌得…
行山都見過有啲圍村有呢類舖法既渠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞