[脫髮]食保康絲同埋用咗minoxidil生髮水兩個禮拜

270 回覆
3 Like 6 Dislike
巴打要定期做檢查影響到肝臟就大件事
有冇考慮2日食1粒
醫生問我咩事, 叫我唔好食, 我仲諗緊
都好肯定關佢事, 食左半年升肝酵素, 唔食半年又跌番
佢咁寫姐係女人唔食得?
不嬲女人唔食得保記
唔該
唔食半年有冇甩到
省你老母臭閪
死返中國啦
師兄, 我頭頂的中至後部分, 之前有甩, 呢幾個月甩得仲勁, 好稀疏下.....
揸密絲高/minoxidil, 會唔會比食保康絲/finasteride, 副作用少D, 是否起碼唔會性功能問題?
用左密絲高/minoxidil, 你地有無皮膚敏感?

minoxidil係咪有好多種牌子, 只要有minoxidil成分就可以用?

但兩者是否一停用, 就算用左幾個月/一年/幾年, 一停用都會甩返髮?....
咁會唔會斷唔到尾...?
想問下m額但頭頂正常仲建唔建議食保?我之前搽過5%大約4-5個月左右但無乜效果

如果要食保嘅話又建唔建議連埋5%搽前額?

祝各位早日解決頭髮煩惱
多謝師兄分享,我諗住先揸下minoxidil,會唔會比食finaateride效果差啲,定係都夠用?

見你哋話脫髮產品有假貨,原本諗住未必去藥房買,例如在網店買,而家諗下都係去藥房買
是否應該無醫生紙都可以買
Ching如果我係男仔因為紥頭髮令毛囊受損 用minoxidil 生髮水仲有冇用
人在外國既話可以去邊度好 …..次次洗頭都甩勁多頭髮 一撮一撮咁甩頭髮又生得鬼算好唔想冇哂d頭髮 求指教
另外有冇ching 用apivita洗頭水同頭皮精油?聽講防脫髮幾work咁
保康絲好鬼貴
係咪 yu ball

大家係唔係用呢隻?同埋香港藥房買大約幾錢
M字2角頭髮有冇改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞