鼻鼾已經影響婚姻,有冇人試過 Fotona 4D

277 回覆
2 Like 117 Dislike
我雖然分房,但都只係訓地下,宜家keep住做運動跑步(一星期一次),但都係解決唔到
我同你老婆對黑眼圈應該差唔多大
想搭單問下牙膠可以去邊度買,thx
+1
我都會痛但會慢慢習慣
運動都好有幫助
我係嘈嗰個
但係都算瞓得好
減肥係有用
不過本新新陳代謝慢
減極都係咁肥
Thx 巴
想問下戴豬咀有冇咩唔好/side effects
食少啲啦肥西
切左扁桃腺先
一係試吓降噪耳機
我用wf1000xm4連放屁都唔多聽到
我隔離嗰個係肥仔嚟
叫佢減肥唔肯
鼻鼾勁到我成個禮拜都瞓唔到
戴耳塞戴到耳仔痛睇醫生要滴藥水
後期耳仔進化到兩三個月就翻發一次
買過牙膠、頭帶、痴咀膠布比佢試都唔work
最後說服咗佢試呼吸機
香港代理有得租機試,試咗一個禮拜
我終於都有覺好瞓
最後緊係拍板買咗佢返嚟
條喉掛喺牆邊,佢瞓覺就算趴瞓都無事
部機又唔算好嘈,冷氣機聲仲嘈過部機
自己用過曬三款主流 mask
豬嘴 (full face mask) - cover 晒口同鼻
淨鼻 (nasal mask) - 淨係 cover 鼻
鼻枕 (nasal pillow) - 同樣淨係 cover 鼻,直接經鼻窿入身體,想像下好似人地喺醫院聞氧氣咁

自己戴眼鏡所以鍾意用 pillow
如果大傷風嘅時候,個鼻塞左就會用住豬嘴
側側哋頭趴係度瞓,等條脷無機會頂住氣道。合埋口唔好流口水。

趴住瞓想吸少啲塵,個枕頭/床頭要成日掃塵
唔使驚睡眠窒息症
補返句連登用語

橋就我哋度
老婆就.............
唔喺我唔想
其實試過唔食嘢,但减減得好少
真係要加埋運動先至可以有效減肥
at least for my case
搭單問,公立睇門診轉介過去專科,係咪有啲難?

除了醫院,一般體檢中心啲睡眠測試信唔信得過?
唔食唔得㗎仲衰
係要食少量,減糖減carbs
試下打側訓
好似復原臥式既原理 都係防條利頂到氣管
Viu定open tv之前有個日本節目話只要枕頭高度啱就解決到 你可以上網搵下
試過但係我瞓瞓下都轉返身
又嘈過跟手比老婆踢醒
做咗10幾年人點會唔知呀
唔好一黎就做判官
我都諗住幫下你
點知你野野都插埋嚟
咁係你擾人清夢先
勁憎人扯鼻鼾大聲到閂房門都聽到
係咪睡眠窒息症
要切扁桃腺
屋企人做過 幾年後又扯過 無撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞