CLS,原來我哋塊面有噉嘅生物

721 回覆
2994 Like 59 Dislike
你試下搵啲青苔 之後曬乾佢 再用 蒸餾水-酒精-蒸餾水 各浸 15-1-5分鐘 之後抽少少水擺落slide度睇 利申 未試
應該都係proglottids嚟 尤其係 echinococcus 同埋 dipylidium 嘅車卡都會識自己郁

嘴嘴

即刻諗起執狗bb屎既時候
不過我果時以為個d係完整既蟲,所以咁快死
原來只係一部分
勤d保濕?
要食杜蟲藥呀食完會慢慢屙晒出嚟
臭西多數有
當然喇
佢地係shelter 到 ,所以全部都有食杜蟲藥
不過果時係見到有屎要即刻執
所以會indirectly掂到郁郁下既蟲蟲們
終生難忘
我要睇教主果D
點解咁多gay佬對我嘅精有興趣
皮膚表面有好多微生物
即係好似腸入面咁,有好嘅菌壞嘅菌

當你皮膚ph值,溫度等等嘅嘢助長啲壞嘅菌多過好嘅菌,再溝埋d汗呀油呀咁就好易發炎就會生暗瘡

但係維持返個平衡,益菌係有保護作用
想睇
好似係你細個expose得愈多菌愈多保護作用
身體免疫系統認到個菌

身體嘅microbiome由你喺個肚入面,經母體就開始建立緊
出世時經過陰道又有唔同嘅菌,所以有人話自然分娩係最好
總之成長環境有就會接觸到

而家啲家長好緊張,連細路喺地下玩都唔得
唔可以無菌
益菌對皮膚有好處

暗瘡菌鍾意油,所以可以用BHA類產品清下

食A酸都控油控得好勁

洗面只係做表層清潔,洗面產品喺面上停留嘅時間太短,其實唔係做到太多嘢

皮膚ph值平衡重要啲,用微酸嘅嘢

不過我係唔明點解仲未發明到樣嘢殺暗瘡菌

可能護膚醫美行業賺太多錢
暗瘡嘅菌成個皮膚都係,就連腸入面都有,好難清走晒喎
唔識但如果係同免疫系統有關嘅話應該有辦法掛?
但係單論呢隻菌就應該點都唔會清得晒因為係每個人皮膚上都有嘅普通細菌,就算清晒都好快會由其他人身上感染返,而且都唔會為咗清呢隻細菌濫用抗生素。
想睇廁所板
問過最平都500
個顯微鏡唔錯喎
🔬幾錢邊度買?
Google 打amscope,b120型號,當時ebay買大約$2500
原來塵瞞真係咁細粒。之前睇有個台灣youtuber懶係爆料話塵瞞係一個商家騙局,跟著搵個對昆蟲有研究嘅人做證,話塵瞞係用肉眼都見到,所以啲廣告話床上鋪滿塵瞞係呃人睇嚟佢講嘅都流流地

個post睇到人好痕
好似藝術品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞