澳洲律師講解港人「避風港政策」,廣東話.

9 回覆
9 Like 4 Dislike
1) 澳洲律師講解港人「避風港政策」,廣東話.
https://www.youtube.com/watch?v=jg6gNtkogIw
備註:片內曾提及此法案沒有日落條款, 不過網上其他人曾提及法案帶有日落條款. 有沒有日落條款需要進一步考究.

2)港人避風港政策, Q & A live 問答大會 (應該係喺澳洲時間 10pm 5 Nov 開live)
https://www.youtube.com/watch?v=vC1peDJKJ-Y
以上喺網上睇到, 只能用作參考. 祝有新來澳者好運.
放呢個post唔係幫人賣廣告, 喺網上見到有關youtube於是放喺度,希望幫到一啲有心嚟澳洲嘅香港人提供多啲資訊.
佢支持國安法 藍到黑
下?
睇個樣都知咩事
冇國安法邊有咁多人可以移民
一直都冇留意佢, 唔知佢係藍定黃, 都只係想接收多啲有關港人避風港政策,又唔係幫襯佢. 移民咁大件事聽多啲資訊也無妨.
你係咪就係佢d打手呀?
開得兩個post都係移民仲要介紹呢個藍到黑嘅「黃律師」
玩升旗隊玩到傻撚左?
如果我係佢嘅打手, 就唔會淨係轉載佢一個post啦, 早已經搏命放多啲. 聽見你哋話佢係藍到黑, 我都冇將呢條友仔最新嗰個youtube post上嚟.
每個人上連燈都有唔同目的, 睇見香港呢兩年發生嘅事, 有好多人想走又唔了解外國嘅生活情況, 所以我開咗個連登account只係喺其他人留言區內提供一啲意見, 希望幫到想走嘅人. 一直都冇開post.
我開post嘅目的唔係追求存在感, 搵人認同. 我又咁鬼忙當然唔會亂咁開post啦. 我現時身處澳洲, 澳洲一直都未開放畀香港人, 直至近來先宣佈港人救生艇計劃,於是擺咗兩個post都係關於移民澳洲嘅. 喺youtube都見到唔同嘅youtuber 都講解港人救生艇計劃, 但係見到呢條友仔喺澳洲律師於是轉載咗, 真係唔好彩.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞