華記宣布暫時封咪 痛斥有藍營人士抹黑他 是「恩將仇報」、「過橋抽板」

149 回覆
428 Like 4 Dislike
親中陣營的 KOL「華記」楊官華上周宣佈成立「反對林鄭連任大聯盟」,但隨即被陳淨心等其他親中 KOL 狙擊。繼早前撤回大聯盟後,楊官華今日進一步宣布「暫時封咪」,並痛斥有藍營人士抹黑他,是「恩將仇報」、「過橋抽板」。

楊官華今日晚上發布最新 YouTube 影片宣布「暫時封咪」,形容自己每日被抹黑,自己的言論被大做文章。他稱仍然會分享「正能量」,但不會拍片。至於何時再「開咪」,他指可能是下月,也可能是明年,若有人需要幫助就會再出來發聲。

他指自己是反對林鄭連任,卻被抹黑成反對林鄭政府、反中央,被批評是「漢奸」。他指自己忠肝義膽,卻被相同陣營的人士恩將仇報、過橋抽板、無差別抹黑,「我估唔到,現在沒了黑暴,居然自己藍營人士、我幫助過的人,今日掉轉槍頭、反轉豬肚就係屎,為了自己的目標、利益,居然埋沒良心抹黑我!」

楊官華上周在 YouTube 頻道宣佈成立「反對林鄭連任大聯盟」,不過他昨日稱,因遭到另一親中 KOL 陳淨心製作普通話短片「『抹黑、誣蔑』華記顛覆國家牽連甚廣」,所以改成支持「民間特首劉德華」來屆做香港特首。

另一親中 KOL 「黑超哥」日前亦發影片,稱「懷疑華記變咗節」,質疑其理據狗屁不通。不過,他今日再拍片,承認在事件中處理較差,政見不同不一定要做敵人,就此向華記道歉。

https://www.thestandnews.com/politics/%E6%88%90%E7%AB%8B%E5%8F%8D%E5%B0%8D%E6%9E%97%E9%84%AD%E9%80%A3%E4%BB%BB%E5%A4%A7%E8%81%AF%E7%9B%9F-%E9%81%AD%E8%A6%AA%E4%B8%AD%E9%99%A3%E7%87%9F%E7%8B%99%E6%93%8A-%E8%8F%AF%E8%A8%98%E5%AE%A3%E5%B8%83%E6%9A%AB%E6%99%82%E5%B0%81%E5%92%AA

黃鬥黃 藍鬥藍
五毛乖乖哋返去鬥你哋嘅藍紅營啦華記要人
我仲以為依d人為錢 估唔到真係有人咁撚on9
華記負能量
過橋抽板
過咗咩橋?
笑撚死
黑超哥同華記唔係本身都係屬於何君堯團隊?
點解同一團隊都要懷疑?
扯貓尾
華記要人呀
無咗民主派唯有狗咬狗
收皮啦呢件華記 正宗漢奸
睇嚟日本同美國佬夾鳩住佢春袋
政見不同不一定要做敵人佢哋日日拍片戰狼上身,又唔見講依啲左膠嘢
首joke
華記暗黃
華記係導人向善架!

錯就要認!唔係警察就要企定啊嘛!

保家衛族就係有犧牲精神!67炸彈人 拉左都唔請律師 就係要對抗不義

伯伯!唔好請律師啊!華記會向元朗族人永遠歌頌你既勇敢犧牲架!
根本係為錢 再者條撚屌 分分鐘有日本居住籍 呢頭就扮愛國果頭就同漢奸冇分別
又要奶又要企錯邊 肉酸到一個極點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞