P牌仔三保

29 回覆
0 Like 11 Dislike
27歲P牌 KIA cerato 17年車
問過泰加三保成8100
快而保就$7200

金時就$5380
墊底費 -
第三者財物 : $20000
不足年齡司機 (不足25歲) : $20000
不足駕駛經驗司機 (不足2年駕駛經驗) : $20000
沒記名司機 : $20000

架車係老豆名價錢係咪會有分別
新手上路 多多指教
同埋重有無咩公司可以問下
用你老豆名出三保咪得
3千有找
P牌用自己名出係差唔多呢啲價錢
唔該哂
但如果用老豆名出 係咪代表預左唔會claim
自己都怕真係瀨左大獲野

墊底費要俾多呢兩項
自己出咪早啲開始儲NCB
唔該哂重有多個問題 我老豆問快而保果時 個保險佬同佢講話如果用佢名買保險 如果我揸果陣炒左要扣分就要我同佢一齊扣 如果用我名買就唔洗佢上身 係咪有呢樣野
咁咪一世儲唔到NCB
刀冇兩頭利
自己諗下
保險佬冇死錯人,報價平肯定係 loading 貴,自問安全駕駛就揀間平嘅

btw KIA Cerato 係正宗狗車,黑警狗CID專用
明白
架車係老豆朋友個女揸開 後尾過左身就擺左係度
見新淨 唔洗執就買來操下車
真係唔知係狗車款來
唔好白色就得
總之你呢兩年揸車小心啲
完咗P牌再過多一年就落自己名
到時你就嚟30歲都唔會貴得去邊
好彩係黑色問多一條問題
我老豆問過快而保既保險佬
佢話如果用佢個名買 我揸果陣出左事要扣分 要連我老豆都扣埋分 係咪有呢樣野 定係唔知我老豆聽唔清楚
應該就唔會
正常如果佢講運輸署嗰隻嘅話就淨係扣當時嘅司機

我諗可能佢講扣分嘅意思係你出咗事 下年再續保用你或者你老豆去續都要俾貴啲

利申:唔肯定 建議再問清楚
好的 麻煩哂
放心啦
第三者財物 : $20000
不足年齡司機 (不足25歲) : $20000

6萬loading 我諗你都冇乜機會claim...
你用老豆個名報下價睇下幾錢先
我28歲P牌Porte 04年車
當年泰加3保先$5,000

我老豆意思就覺得俾貴少少都ok 因為加左佢名佢墊底費就$3000 我就$23000 呢個就$7800
有冇睇埋fwd, aig
自己就考慮緊買貴d 墊底費低d 定係買平d咁
fwd網上報價唔受我P牌 aig網上報價得全保
你仲有幾耐過P牌
啱啱先拎牌
是撚但啦 你p仔都唔會claim保險架啦 loading 貴過閪 揀間最平既咪得
老豆名可以試下中銀我都係p牌架車出老豆名,中銀$3xxx, 不記名,新手,年輕各$5000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞