ipad pro 既apple care+係咪全球保?

13 回覆
2 Like 2 Dislike
美國買完ipad番屋企先買apple care+, 但入apple id 係香港地區, 比錢係用HKD, 我諗我買左apple care+. 係美國用唔用到佢個apple care+
有人又話全球保, 有人又話唔係, 打去help 個到話香港買既apple care 只可以係香港用, 但用apple help chat又話我有apple care+
有冇巴絲試過?, 香港個apple care+又好似冇得退
Wifi版應該全球保
係wifi版, 但唔知點解打去help center 又話唔保
chat help又話保 +我部Ipad apple help app又寫住有apple care+
你係邊度買apple care?

上面講緊美國買機香港買apple care
可⽤的維修選項取決於您提出維修要求時所在的國家/地區。維修選項、零件供應情況和回應時間可能因地⽽異。如果在非產品購買國家/地區無法提供保養範圍內設備之維修,則您可能必須負責⽀付運費及處理費,以便送⾄可提供維修之國家/地區進⾏維修。如果您在非產品購買國家/地區要求維修服務,則必須遵守所有適⽤的進出⼝法規,並承擔所有關稅、增值稅和其他相關營業稅與費⽤。針對國際維修服務,Apple 可採符合當地標準的同等產品或零件來維修或更換產品和零件。

就咁睇就有全球保
三星note 7全球回收但唔包括香港
問清楚好
Wi-Fi 版就全球
LTE 版寫就寫唔保,但最後都係要睇你壞乜同藍精靈心情
,apple help call個到呢家就叫我退左香港個個apple care 再買番美版個個.
佢明明美版機, 如果唔受保其他國家既apple care 唔明點解要比人買, 仲要一入setting 就成日係左邊
Store做到既維修多數全球保
壞撚晒,得條屍,AC+先有既人為保嗰part就有可能分地區
因為嗰種唔係維修而係保險黎
(港區用AIA)
其實我諗住部ipad 日日都成日用, 諗住買個applecare+, 2年後成部換左去+換電都抵
自己買aapl自己保自己啦 要整嗰時咪賣aapl囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞