今日係可羅米大人生日,一齊黎數臭八婆賣咩奴Dy

63 回覆
127 Like 4 Dislike

生日快樂可羅米大人
食屎啦賣咩奴Dy!
My melody 真係人渣黎,次次都懶好人,但根本個心毒過蛇毒
唱衰下Melody d賤格野先
https://youtu.be/lbYAcib_NZs
Melody賤撚過閪,Kuromi先係王道
<<可羅米筆記>>(Kuromi Note)內容︰

第1條第1頁之謎(第一季第42話,第二季第19話)︰唸幼稚園時,有一次Kuromi在新筆記本的第一頁上寫"希望可以和Melody永遠是好朋友",但那一頁被Melody在混亂中撕掉給Piano抹鼻涕。Kuromi感到十分憤怒,她對Melody的怨恨令那本筆記本由紅色變成黑色,粉紅心封面圖案變為白色Kuromi頭圖案,那本就是<<可羅米筆記>>。

第?條(第一季第4話)︰打掃幼稚園時,Kuromi不小心被水桶絆倒,Melody沒有關心她有沒有受傷,反而說她弄髒地方是頑皮的行為。

第?條(第一季第4話)︰Melody在草地上撿花做花環,Kuromi說要做巨大花環,就用斧頭砍樹,怎料大樹倒下壓住了Kuromi。

第?條(第一季第4話)︰Melody在雪地裡堆雪人,Kuromi說要堆個更大的雪人,可是Kuromi連巨型雪球一同滾落山坡,一整夜沒人來救她。

第73條(第四季第4話)︰小時候Kuromi生日,Melody給小蛋糕插上兩支蠟燭,還吃了蛋糕上唯一一顆草莓,令Kuromi很不開心。

第124條(第一季第7話)︰幼稚園遠足時,Melody吃了Kuromi的便當,只餘下骨頭給Kuromi。

第125條(第一季第39話)︰Kuromi收到聖誕老人送她的限量版布娃娃,以為限量版只此一個,於是興高采烈跑去告訴大家。但見Melody手上也拿著相似的限量版布娃娃,Kuromi就不敢讓大家知道她的禮物是什麼。

第128條(第二季第19話)︰在幼稚園一起吃飯時,Kuromi想把最喜歡吃的蕎頭留待最後才吃,Melody以為她不喜歡吃就替她吃掉了。
*第214條(第四季第22話)︰Kuromi沒勇氣把情書交給心儀的獅子學長,她請Melody代為轉交,獅子學長以為是Melody寫的,他說Melody很可愛很乖巧。

*第363條(第二季第22話)︰Kuromi跌倒擦傷右膝蓋大哭,Melody給她貼膠布,但多次貼錯位置撕開再貼,令她更痛苦,哭得更厲害。

*第369條(第四季第4話)︰Kuromi在家花四天打電玩升至第963級,Melody來找她玩,Melody趁Kuromi沖紅茶時把遊戲玩到game over。

*第386條(第四季第1話)︰幼稚園旅行,Melody跑過來叫Kuromi一起吃午餐,卻使Kuromi的飯糰滾落山坡,Kuromi和其他朋友跑去追飯糰,Melody絆倒跟大家滾成一團,更把Kuromi撞到樹上蜂巢,很多蜜蜂追著Kuromi。

*第409條(第三季第8話)︰Kuromi看見Melody自製爆米花就覺得蠻有趣好玩的,她也嘗試跟著做但聽不到鍋裡的卜卜聲,Melody叫她打開鍋蓋,怎料大量爆米花不斷彈出打傷Kuromi的臉,Melody問她「沒事嗎?」。

*第442條(第四季第24話)︰新學期開始那天,同學讚Kuromi穿新衣服很可愛,但Melody甫出現就搶盡風頭,大家讚她比Kuromi更可愛,令Kuromi感失落
幼稚園就咁勾心鬥角
話說睇過資料其實kuromi係一個有情有義嘅角色嚟㗎
巴庫之所以對佢咁忠心,係因為佢以前曾經冒險去皇宮偷麵包比巴庫成家人食,kuromi於心不忍佢哋要捱餓,於是去咗偷包俾佢細佬們吃。最終自己俾人判監巴庫去講返個真相出嚟佢都費事牽連佢自己一個人頂晒成件事

佢先係真正正義嗰個 Melody收皮啦淨係識發姣咁收兵
無勾心斗角,一路以黎,都係my melody 單方向仆街陷家剷
Melody細細個已經收兵
情信偷龍轉鳳
已經十足後宮妃嬪劇

好黑暗 好複雜
好撚仆街
係啊 可羅米都係都係曳同率直,忠於自己有情有義
絕對唔係壞人 唔似melody成日扮野陰陰濕濕
Kurumi最多係率直,同埋處事方式唔跟世俗
點都唔係衰人啦,講心地差嘅話Melody贏幾公里啦
係啊 可羅米都係都係曳同率直,忠於自己有情有義
絕對唔係壞人 唔似melody成日扮野陰陰濕濕
kuromi最多係率直,同埋處事方式唔跟世俗
點都唔係衰人啦,講心地差嘅話Melody贏幾公里啦
https://youtu.be/BbCefdlDDTU
可羅米就算心情幾好差,想惡作劇
都唔會想傷害到其他人,其實好為他人設想的
趁可羅米大人生日推廣下先
melody真係好仆街
收兵死八婆港女格仲要攞晒光環 扮無辜
仆街界別kol
淨係記得Melody粵語配音配到好八婆
見到咁多人撐可羅米大人好滾動

生日禮物

討回公道!
唔知點解由細到大都特別憎Melody不過原因我冇深究
係早排見到連登有個po 跟住入面睇到Melody其實好仆街先知自己點解由細到大都會咁憎佢
kurumi係咪之前中意咗個小提琴家?
咩露dy正臭西
你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞