銀髮族下星期全港街市「和你塞」

20 回覆
54 Like 0 Dislike
正式啟動
有冇得寫紙仔
有,會更塞
查埋身份證。
仲要 手機號碼驗證埋
打夠飛機味。。我老豆7x都識用啦
一味幻想港共炒車。。7夠味
配合埋姜B巴士
我既訴求就係入街市
等睇又有暴力新聞
1.拎身分證出黎睇下夠唔夠65歲
2.之後填紙仔
3.填完紙對下ID No.果d資料有冇寫錯
4.打電話俾你對下No.岩唔岩
5.入得場
同感
好耐無見行動post,幫推。
有老人家冇手提電話, 打去屋企問屋企人?

職員: 喂, 係咪陳八妹屋企人呀?
家人: 係呀, 你係邊個呀?
職員: 我係牛池灣街市安心出行職員, 想confirm下個電話係咪真
家人: 係真呀, 我係佢個仔
職員: 點證實你係佢個仔?
家人: ......可以點證明?
職員: 咁啦, 我問你一個關於你阿媽o既問題, 你答到就OK
家人: 哦, 好呀!
職員: (mute線) 阿八妹, 你最鐘意食乜?
八妹: ..... 鹹魚
職員: (unmute) 你知唔知你阿媽最鐘意食乜?
家人: ..... 佢好似乜都食 ... 死喇 ...
家人: (對屋企人講) 阿妹, 知唔知阿媽最鐘意食乜?
阿妹: 鹹魚掛, 佢成日食鹹魚
家人: 鹹魚, 係鹹魚!
職員: 你確定呢個係最後答案? 答錯冇得補答, 要重新排隊填form
家人: ...... 係!
職員: 恭喜你! 你阿媽穫得街市通行機會!
家人: Yeah ... Yeah ... Yeah ! 阿媽買到餸喇!
職員: (收線) 阿八妹, 你可以入去喇!
有苗撚入左黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞