kpop台足球部十一人

165 回覆
22 Like 14 Dislike

主要採取4231控球在腳踢法,防守打low block defence
左翼會內切入做半主角組織攻勢 (詳情請問何Wayne老師)

龍門:珉周
憑出色反應無數次拯救球隊生命,用雙腿屢救險球,接近Top Fit迪基亞程度。珉周雙腿係球隊靈魂,每次見到讚不絕口。

右閘:Hyewon
球場上嘅Hyewon十分投入,係球隊最努力最盡責最默默耕耘嘅球員,即使手腳動作生硬都會盡力完成,再激烈嘅進攻都過唔到Hyewon半步,

中堅:Jennie
犯錯頻頻,麥佳亞之流,正考慮同佢解約,以有身高優勢嘅安宥真代替佢。

中堅:美延
防守強勁之外,進攻都屢建奇功,由頭到腳都能夠為球隊帶嚟價值,球隊永遠視佢作為後防基石,冇買貴冇買錯。

左閘:輝人
身材矮小但充滿靈氣,同左翼嘅配合可以話係天衣無縫,雖然偶爾派膠但屬球隊必然正選。

防中:Seulgi
Seulgi作為聯繫娛台所有人嘅中場大腦,係娛台最有親和力嘅一員,同每人都有好好默契好好關係,係冇人反得落嘅Ace級球員。

防中:李羅熙
從少被受寵愛嬌生慣養,變得脾氣暴躁,每次犯錯都會西八西八瘋狂發洩,球員角度似阿仙奴名宿Frimpong。

左翼:玟星
雖然左翼位置有人滿之患,但玟星串演左翼時表現極為穩定,保守性格令佢經常參與防守,係球隊不可多得攻守兼備嘅重要一員。出世表現令佢被羅致參與足球綜藝節目,敬請期待。

進攻中場:JYP
創造力極高而又極之好色嘅進攻中場,沉迷女性屁股,曾經唱過一首又一首好歌,例Honey Aka頭髮亂了,可惜頭鎚能力接近零,錯失無數黃金機會。

右翼:Arin
真係唔知Arin踢乜鳩,屌奶星出親都廢

前鋒:元英
雖然張元英年紀尚小,膽識過人,面對幾多對手都有信心衝過,可怕嘅個人能力令隊友都驚訝;但性格獨來獨往亦帶來唔少人隱憂,唉屌又失控球權,希望唔再係中學生嘅元英未來成為球隊領導者。
On9 post
推完先睇

請問有咩意見
呢個post insider先明
我講得好嗎
Hyewon
唉屌又失控球權
腋下同好會?
邊隊
我=你bb
正契弟
崔武鎮死了。
我一早睇完
傻仔
未簽
邊度揾圖
珉周對髀原來咁正式
好想奶佢對髀
你有link仲要我揾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞