小二女生食啫喱糖骾喉 留醫一周今告不治

172 回覆
211 Like 7 Dislike
西環薄扶林道香港潮商學校1名就讀小二的巴基斯坦裔7歲女童,上周三(20日)在校內進食啫喱糖時骾喉昏迷,雖然她即時由救護車送院救治,惟留醫一個星期後,延至今午(27日)1時28分宣告不治。

事發在上周三早上9時許,據該校詹校長稱,當時涉事女生一邊在班房內與同學聊天,一邊進食懷疑啫喱糖,期間女生突然向後跌倒,意外令啫喱糖噎住喉嚨,導致她呼吸困難及一度失去呼吸。
其他同學見狀跑向鄰近班房求助,有急救知識的老師到場為女生急救,同時消防亦透過電話指引進行心肺復甦術。救護員其後趕抵現場,女生送院後曾經回復清醒,但情況仍然危殆,一直留院觀察,未料最終難逃死神。

Rip
好慘。。。
接見真主
所以話風險的野真係無處不在
我有時過馬路等燈都會驚d車會唔會失控炒上行人路
有中學同學試過,等過馬路企得太近馬路邊、然後被大型貨車嘅側鏡刮低咗、令佢受傷面部要聯針。
食燒賣又死
食啫喱又死
rip
有啲死神來了feel
你呢啲垃圾抽水都抽得冇文化過人
真主接見佢下話傻閪, 接見真主
on9仔係咪覺得好好笑?
19年就南亞手足
而家就笑人宗教信仰話人蝻
dalimalibatee
咪理佢,依d 人o係現實中一定係loser
所以小朋友細細個就要教咬爛啲野先好吞
期間女生突然向後跌倒,意外令啫喱糖噎住喉嚨
記得細細個既年代先會發生,然後有一段時間d老母係唔比小朋友食啫喱,老師都教一定要咬爛先吞。
Rip
細個老母完全禁止我全家食呢種啫喱糖
大個啲先放寬用鐵羹食
世上只有媽媽好
香港籍廣東種支那人係咁
伊斯蘭教唔係垃圾係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞