[入境管制] 各大親中媒體開始放風話香港唔可以先同海外國家恢復通關

111 回覆
177 Like 20 Dislike
香港注定要同祖國攬炒
祖你老母
美國可以隨便搬去第二個州,香港
鎖港無人信
新加坡是最好的例子。該國曾嚴格實施「清零」政策,確診和死亡率都很低,因此被視為「抗疫模範生」。該國接種率達83%,也令其政府認為有足夠「本錢」與疫共存。不料實際情況十分嚇人,自八月份實施與疫共存後,單日確診人數屢創新高,前日更接近4000人。兩個月內,確診人數逾9萬,超過過去一年確診的總和;平均每日因疫死亡7人,最多的一天死亡14人,而過去一年總死亡人數僅20多人

有冇人fc下係咪真?
East Berlin
唔好話我話啦
先唔講咩奶共唔奶共
以香港人性格,開返關之後唔洗多架一日過百單確診,一日死一件廢老,都已經夠嚇到班港豬廢老自我隔離再主動要求政府再封關
冇人會理性地諗根本每日都有人因為流感/其他病而入院/死

依加返香港要隔離14日都keep住日日有輸入個案
如果唔洗隔離,班港豬肯定首先報復式旅遊,然後爆到七彩之後又嚇到瀨晒屎咁跪求政府封關
我睇IG
其實staycation都幾開心丫
for 比香港外資睇親共媒體發動鎖港宣傳戰
7人因covid死,屌你求其搵間龍頭醫院都唔只呢個數啦
睇返香港2020年數字,平均每日有138死
你7個就咪撚拎出黎講啦
賣港賊執政
防疫有功同香港深圳化差唔多係習帝唯二功績
班廢老死唔死,而家政府根本唔在意
最重要係皇上唔想開
寧願由佢爛尾都唔會拆
你識條春咩
唔靠中國會被邊緣化
不嬲咁好機會俾佢返去鐵幕
你預至少封多三五七年冇走雞
到時冇晒外資仲易搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞