Facebook 要打造元宇宙新世界 !!!! 連登仔點睇 元宇宙 !????

58 回覆
2 Like 8 Dislike
On9
有咩理由 講黎大家討論吓 記得當年都有人話 56K 已足夠
The Sims 真人版
佢講果d 個個要帶頭盔,有西人買

如果做到呢種咁輕便既裝置, 實現大部份不是夢, 元宇宙既極致除咗
Ready Player One 外, 我另外重諗到既係

Black Mirror
佢隻quest 2有d game係幾好玩
但要用黎生活化仲差好遠
戴住部機3粒鐘已經好攰,入面d人仔好難做到全身tracking, 互動感無咁好,但做全身tracking即係要企係到用,裝備又複雜,邊用到咁耐。

玩下game就正,生活化真係有排。

如果係呢種或更輕便的話點睇
要將vr裝置簡化到如普通眼鏡
再係facebook, ig, whatsapp推行
到時只要簡單帶上眼鏡,kol就如同係你面前

同睇片好大分別的

呢個只係最初既階段,無限發展潛力
可唔可以直觀d講

咩叫元宇宙
到時有埋感應器, 應該可以 VR or AR 叫 G 足不出戶也可洗樓叫 G
刀劍?
就係呢個方向
係 internat 上再做一個新既世界, 有街道有店舖, 可以將商業運作推向 VR 化, 但又同現實接軌。

即係如果而家我地需要寫字樓, 咁將來可能整幢寫字樓都係網上,
大家返工只係需要係一個虛擬既 Office 扮工, 又或者第時有個客
佢 VR 同你見臉, 傾野, 佢睇落好靚女, 但真實世界佢可能係大肥佬
毒撚福音
快啲
如果好似 black Mirror 就正 可以扮怪獸捉住連仔黎屌
配合埋 5G 同未來機器人化, 到時就算飲食都可以好似 JoJo 咁替身返工

👍
用咩做貨幣? 係唔係之前fb 講個隻幣?
商機無限呀, 啲衫全部要錢, 冇錢就衫都冇得著
其實 Google 吓元宇宙, 會發現唔只朱仔一個想搞,
好多大野都想搞
即係打機
將打機正途化
Ready Player One 咁 正丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞