SMP紋髮交流區

30 回覆
4 Like 3 Dislike

十個有十個都話禿頭要儲錢植髮
但從來未聽過有人會建議去紋髮
——————————
SMP紋髮簡單概念

- 用一點點令你睇落頭髮多啲
- 非永久(3年左右要touch up一次)
- 價錢相對植髮平

——————————
香港紋髮水平

相信都係極參差,見過有啲幫女人紋眉,又話做埋紋髮,睇啲相嚇一跳,竟然幫啲男人係M額角紋一條條線扮頭髮

另外一啲就係紋得唔好化開晒,成個頭好似比人打到瘀左咁一噠噠,啲一點點化到墨屎咁大粒
——————————
暫時見到比較可靠既紋髮中心

- Hair nine
- His Hair, Jonathan Tang (大J係到紋)
- Scalpart, Raymond Yeung (Phat係到紋)
——————————
點建要開個呢post?

因為樓主我廿歲就開始禿

唔想食藥、唔想植髮,因為植完都有可能再甩。咁不如直接操好個身形,整返靚個髮線,容易打理。

柒既幾多頭髮都係柒。
唔明點解啲人接受唔到光頭,要花咁多錢,仲要食藥,就係為左啲頭髮。

我都明白咁多位巴打既心理壓力但發現到SMP之後真係發覺多左條出路
有咩分別都係剷清光
點解唔戴假髮
因為紋左唔洗日日剃頭,唔係啲頭髮一生出黎就會一噠噠同埋可以令個人睇落精神啲
假髮咁多制肘,落水都唔得
有冇柒既紋髮圖
可唔可以淨係紋喺m額
應該要諗啲咩同幾錢
點會唔洗日日剃
呢樣野好似係紋啲點點扮髮根咋喎
唔會影響到你正常頭髮生長
其實唔自然就已經好柒所以好考功夫
可以,有啲人頭髮唔夠密都有紋,好多明星都有紋。

但如果太禿,紋完都係會好明顯禿頭,只係冇咁反光。依然睇到頭上得毛仔幾條。

所以個人認為紋髮就要剃光頭,咁先最自然
唔洗日日剃係因為宜家個頭睇落好似好多髮根。原來真個啲髮根生出左1-2mm,睇落去都唔似禿頭。

上圖啲圖未做smp,啲髮根一出就睇到係禿頭
認真reply
我唔禿但m 可以考慮一下紋 想補救下個畫面
剃光就不了
睇完1樓個summary
我覺得都係睇你禿既程度 如果唔係太勁
後生大多都想食藥/植補救
除非禿到真係好似大J咁先考慮紋髮架啫
下面果張
點解覺得果3間好d?你試過?
都係純粹睇佢地啲相,未聯絡佢地深入了解
後面未脫晒d位一長番點搞?
唔係太禿的話唔覺太禿就要剃晒先好睇
試過既巴打有冇邊間好推介
https://www.facebook.com/grizzlyscalphk?mibextid=LQQJ4d

係呢度紋左條女即刻話未見過咁好睇既髮型

都禿得勁一嘢剃光 紋左真係近睇都唔覺 但同紋身一樣怕太陽哂都成日要帶帽or 幾年要補下色 小小fade out 都好睇
巴打 紋髮收費幾錢左右?
請問做完smp係咪要日日剃頭?日日剃會唔會好煩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞