啱啱收到信,派去皇后山邨

279 回覆
51 Like 209 Dislike
依家有條新小巴線503 由上水直去皇后山邨,但半個鐘一班。入伙後應該會密啲

但養埋車可能好d
屯門南延長一個站都搞左廿年,新鐵路,計路線圖規劃都未有

個孫出世應該會見到(如果真係話起)
天水圍西鐵有目標,個陣係起緊
1: 皇后山未話要起,唔起點算?
2: 就算話起,路線圖都未有,搞幾多年?2047通車?
現在粉嶺係做緊幾條公路工程嘗試舒緩北區既交通問題,但我個人覺得呢啲工程都係杯水車薪,頂籠咪迫九巴開多幾條線,到時一樣塞
(雞嶺迴旋處頻頻塞車我覺得同所有北區巴士線都要兜一轉清河先落高速有關 )
所以我個人認為皇后山既交通問題係鐵路起好前都唔會有大改善
你sure2028年通到車?
通常都會延遲幾年,可能2035年
2035-2001,皇后山既慢慢諗下
條友真係唔識
平過租喎
而家都仲未動工
皇后。山邨
會唔會私樓d?
皇后山聽落幾型
寶馬山,渣甸山,畢架山啲friend
條邨個名真係叫Queen's hill estate
屋邨七幢樓宇全數以「皇」字起首命名,分別為「皇溢樓」、「皇頤樓」、「皇順樓」、「皇盛樓」、「皇滙樓」、「皇樂樓」和「皇澄樓」
有直升機先考慮
當入去開荒,之後北部區發展有埋鐵路就應該幾好住。
我都等緊.....新3? 你申請年份係咩?
而家九家姐上水都坐滿啦,萬一開返關連上水上車都隨時冇得坐呀
又係1234567 系列
近住支那又有蓮塘同龍山隧道港共一定會好似高鐵咁加速發展
你入得龍山隧道就唔會再兜返入粉嶺啦
都唔講你兜遠路去到馬尾下果頭先轉得入龍山隧道喇
皇后對應麗媛
公主對應明澤
太子對應
兜到去馬尾下轉入龍山隧道之前你要同泥鬼同垃圾車一齊迫先,除非新界東北堆填區關閉先
皇后山邨個名咁勁要得過
正苦一日唔郁圍頭佬同老解,新界東北嘅交通問題一日都係無解。
當香港同深圳合併咗,就半個鐘去到市中心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞