去過泰國自駕既入黎

119 回覆
1 Like 1 Dislike
上個月租Hertz Fit
bbk 揸去華欣,華欣睇你點玩啦
有人住resort hea 都幾日,我就留左3日夠玩
唔洗gps啦,出張sim用google 夠用
租Hertz 貪佢租超過3日,可以免費酒店攞車或者還車,唔洗專登揸去機場
第一次租最好買佢全保,花左都唔賠,有d保險有墊底,有d唔包車呔玻璃,睇清楚先
第一次租最好買佢全保,花左都唔賠,有d保險有墊底,有d唔包車呔玻璃,睇清楚先
租Hertz 貪佢租超過3日,可以免費酒店攞車或者還車,唔洗專登揸去機場

紅字唔見佢個網有提既
如果有呢個SERVICE唔洗諗一定租佢
認真唔洗GPS?GOOGLE MAP準唔準?
另外華欣D路好唔好揸?
咁睇黎我最盡3日華欣

呢樣一定喇 有幾多買幾多

紅字唔見佢個網有提既
另外華欣D路好唔好揸?
咁睇黎我最盡3日華欣

你睇佢既terms and conditions 有講
book完要再另外send email 比佢
去華欣同芭提雅一條大直路好容易揸,唔洗gps
曼谷巿中心就要小心d,因為你行高速橋收費路,有時定位定左你係橋底普通路,我試過咁樣行錯路
最後上橋落橋比多左3次橋費

紅字唔見佢個網有提既
另外華欣D路好唔好揸?
咁睇黎我最盡3日華欣

曼谷巿中心就要小心d,因為你行高速橋收費路,有時定位定左你係橋底普通路,我試過咁樣行錯路

聽日email問問佢先
如果華欣同芭堤雅市內呢
咁我諗都係租埋gps穩陣d 到時雙開
遲下打算去十幾日
曼谷自駕去華欣+芭堤雅
想問下邊間租車公司d車最新

睇過佢地加GPS要每日200baht
日本都唔洗

另外見過有巴打話華欣4日都唔夠玩
但我上網睇過華欣好似唔多野玩
好似兩日夠哂

一齊傾下

上上周自駕完
曼谷機場拎車
搾三個鐘直入華欣
之後搾番去芭堤亞五個鐘
最後返曼谷還車
租National, Corolla Atlis 1.6
租五日,共俾68XX 泰銖
油就入左五六百港紙左右
遲下打算去十幾日
曼谷自駕去華欣+芭堤雅

日本都唔洗

好似兩日夠哂

一齊傾下

上上周自駕完
曼谷機場拎車
搾三個鐘直入華欣
之後搾番去芭堤亞五個鐘
最後返曼谷還車
油就入左五六百港紙左右

冇租gps
買全保,上面六千八泰銖包埋
遲下打算去十幾日
曼谷自駕去華欣+芭堤雅

日本都唔洗

好似兩日夠哂

一齊傾下

上上周自駕完
曼谷機場拎車
搾三個鐘直入華欣
之後搾番去芭堤亞五個鐘
最後返曼谷還車
油就入左五六百港紙左右

咁撚平
我睇過要10000baht
包哂所有保險 gps
不過我係年尾 聖誕除夕個段時間
上星期自駕Bangkok downtown >Pattaya > airport
http://www.chiccarrent.com/
Honda Fit
秦國gps好廢,用電話google map 好過
三日2夜1800 bht

呢間睇過
巴打搭的士去佢DOWNTOWN拎車?個位勁唔就腳

BTW試過幾個日子都無FIT揀

搭uber又平又方便
佢web得Honda city 1.5㨂,但去到只有jazz俾你
Btw,樓上話華欣去Pattaya 一條直路,唔洗gps帶跟嗰D千其咪撚信,除非你識秦文 ,用google map is ok
上次bkk downtown 拎車圖

幾新淨喎
不過我應該會係hertz租
貪佢有得酒店拎車

紅字唔見佢個網有提既
另外華欣D路好唔好揸?
咁睇黎我最盡3日華欣

聽日email問問佢先
如果華欣同芭堤雅市內呢
咁我諗都係租埋gps穩陣d 到時雙開

之前租過有gps嘅 Toyota fortuner ,唔好expect 好似可以入電話帶你去location, 要自己入英文地址街號,仲要未必凖
Google map已夠做

算啦 去得外國租車都唔爭在
租埋穩陣d
上次由機場去華欣,離開bkk之前好撚塞,之後都ok,途中有幾個mall補給
Btw,小心26冇頭盔冇開燈高速公路逆缐行車

有無咩特別注意?
睇過話快線有大量u turn位
高速公路有無快相個d?
上次由機場去華欣,離開bkk之前好撚塞,之後都ok,途中有幾個mall補給

有無咩特別注意?
高速公路有無快相個d?

行中線,因為快線有u turn撚 gut個頭出黎 ,同理有D泰仔楂車好撚狼,留返條快缐俾佢地穿插

多唔多road block/ 快相個d?

有無咩特別注意?
高速公路有無快相個d?

行中線,因為快線有u turn撚 gut個頭出黎 ,同理有D泰仔楂車好撚狼,留返條快缐俾佢地穿插

多唔多road block/ 快相個d?

好似近機場有相機,其他唔覺

上星期自駕Bangkok downtown >Pattaya > airport
http://www.chiccarrent.com/
Honda Fit
秦國gps好廢,用電話google map 好過
三日2夜1800 bht

呢間睇過
巴打搭的士去佢DOWNTOWN拎車?個位勁唔就腳

BTW試過幾個日子都無FIT揀

搭uber又平又方便
佢web得Honda city 1.5㨂,但去到只有jazz俾你
Btw,樓上話華欣去Pattaya 一條直路,唔洗gps帶跟嗰D千其咪撚信,除非你識秦文 ,用google map is ok
上次bkk downtown 拎車圖

Chic car有promotion code好平
但驚到時真係俾架city我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞