邊個browser 最好用

75 回覆
0 Like 0 Dislike
mac?
唔撚識打中文字?手寫都唔識?
廢咗好多
上極慢咗多bug
要逐個裝
用ungoogle好過啦
私人就原生
冇mac機?
賺代幣換嘢
方便快捷
個間有前科
我都啱啱轉左Vivaldi, 暫時都幾滿意,
但有個問題就係set 左startup page 係某個網址嘅話,每次開新視窗都係開start page 唔係嗰個網址,要quit 左個browser 再開先得
https://forum.vivaldi.net/topic/51369/won-t-open-to-specific-page-start-page-override/11
想問MAC機既人其實係咪多數用返safari?
定係都會用CHROME/EDGE
利申: 只用過WINDOWS, 真心想問, 諗緊買mac mini
open-source驚條春咩
macbook 用edge
之前就chrome safari一齊用 睇netflix會用chrome開雙字幕
但知道chrome背後有野會靜靜拉慢你部mac之後 就del jor chrome
依加搵緊其他做代替
ungoogle /firefox
op係大哂? 背後運作你又知幾多
好食電
FireFox,Chrome,Edge三隻PC上比較:
FireFox剛出開始用到而家,十幾年都幾好用,但最近半年唔知咩更新/Plug-in 後開始好多問題,半年前玩網頁Game好順,而家變得好慢好Lag。仲有Search Bar有時打字經常延遲,一時出得好慢,甚至Freeze畫面,有時又正常。同Chrome輪流用。
Chrome,用咗幾年,同FireFox差唔多,都係網頁Game Lag同Search Bar間中Lag嘅問題。覺得冇太大分別。
Edge,最近開始用,淨係玩網頁Game,暫時都冇上面嘅問題。上網都係習慣用FireFox同Chrome。如果問題持續,可能完全轉做Edge。
Internet Explorer 11
有工具列
未執?
Vivaldi 係android tab 用好過chrome. 有得一版睇哂啲tab.方便啲。係security 唔知點。
waterfox終於超越咗firefox 可以一試
privacy settings好過firefox
另外theme度佢有得揀lepton
巴打試下轉用waterfox
load time同privacy settings都屌打firefox
巴打試下轉用waterfox
load time同privacy settings都屌打firefox
唔了 有前科
有咩前科?
賣俾data公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞