「有圖」成班00後出街 帶住airpods傾計?

180 回覆
270 Like 494 Dislike
以為呢個po咁蛋負評會一面倒屌樓主毒撚
但原來都幾多人認同

早幾年已經多 戴住有線耳機既都有
咁正常人都唔會聽住問下話所以呢個其實係用家問題
加咁多標籤 又零零後又AirPod 唔講以為新潮流
結果你拎上世紀的士佬嚟笑人
以為呢個po咁多負評會一面倒屌樓主毒撚
但原來都幾多人認同

早幾年已經多 戴住有線耳機既都有
關你咩事呢毒撚
潮流興復古風
我理得你係80/90/00/10/20後都好,成班人一齊仲戴住耳機好唔尊重其他人囉
一齊塞住耳機其實聽得清楚人哋講咩嘢咩
認同後半段食飯塞住耳仔的確係唔禮貌
但唔覺得鳩估人哋相處方式再上連登屌鬼有幾尊重
可能係我落太多標籤 被人負皮
my bad
一直存在何來復古
有次食lunch
隔離枱係中學生,成枱人不論男女都係戴住earphone食飯好似完全冇交流
極奇怪
知唔知咩叫食不言 寢不語 你可以話成班朋友食飯討論係正常 但唔交流唔係‘極奇怪’下話
隻野漏音架麻 點會聽唔到你講嘢呀
傻閪樓主
放得上連登都無諗住尊重㗎啦
其實我係問過 大部分都係聽歌為主
有啲係online call frd 一路吹住水 一路同其他frd行
最誇張係樓主有呢個心情同有呢個閒置去理人帶AirPods傾計唔尊重老豆老母都屌埋,跟住仲要加張圖去批鬥人

帶住AirPods又唔撚得 呢個位就係童登愈嚟愈垃圾號地方,真係同高登差太遠,一嚟唔關你事,你理撚好自己先啦
我頂
鍵盤戰士含撚啦樓主
樓主:

唔明就唔明,不咩解
食不言 寢不語都冇學過咩 復古
我自己都唔會食飯戴 但拎呢個point 屌人嘅
想問你哋 餐卓禮儀update咗咩?
極奇怪
食不言 寢不語都冇學過咩 復古
我自己都唔會食飯戴 但拎呢個point 屌人嘅
想問你哋 餐桌禮儀update咗咩?
極奇怪
以前有線都係咁喇
我都好憎, 好唔尊重
我一般有熟人係隔離 , 就算冇講野 都唔會戴耳機
真係要戴耳機聽歌都會講返聲先去聽

btw 不過冇聽緊嘢 , 有時真係唔記得有戴著Airpods
試過出到街先發現自己原來戴著Airpods
有時戴咗唔想除嚟除去咪開通透傾計
當然啲00後 mk秒嘴秒蝕 行路chok下chok下 係好撚柒嘅
代溝
帶住又帶咩問題 有答你咪知我聽緊你講野囉 你覺得唔尊重你係你份人無自信only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞