影評:《永恆族》是Marvel 史上最史詩及最獨特作品

228 回覆
6 Like 109 Dislike
X-men變種天生會發展超能力
Inhuman要靠水晶激發
而啲水晶對變種人有害
其實無問題
不過成日提住夾硬迫人接受先係問題
成個荷里活 美漫 遊戲 social media都俾佢地影響哂
話說 第4階開始 D票房都仆直
雖然話疫情影響+支共BAN左,但兩套都係唔過5億

人地F9 都有7 億幾
你同佢定
黎緊蜘蛛仔應該收爆
雖然我唔會入場睇
如果佢真係3代同堂+毒魔 真係好難唔入場
我睇到都係話只出手有異變族既野
再要加上sinister six
佢原句明明講緊唔俾插手除左果種怪物以外嘅事
即係唔好講全宇宙死一半,死晒都唔可以出手
不求甚解到呢個化境都幾難得
其實似係現實歷史,唔係真係會信亞當夏娃或者女禍呀
係咪每次有新Marvel戲上影評就會話個套係「Best marvel movie」
你擺到明就係吹佢唔漲 何必激氣呢
如果有矛盾,咁就係有矛盾
如果無法自圓其說,咁就係無法自圓其說
唔啱咪批評囉,有必要咁樣去切割自己咩
一個咁大嘅世界觀故事連埋一齊已經唔易
後期又不斷有角色加入來 每個能力又唔一樣
就必然有矛盾,正如一班神係道打緊交一班體能好少少嘅凡人都可以係隔離幫拖 呢下就已經自圓其說唔到
咁CG又真,角色又好睇,配樂又聽到起雞皮,而我又睇得好過癮咪由佢囉
咁唔係點?
「second best marvel movie」
「eighth best marvel movie 」- take it or leave it
戅撚鳩,世界觀大就唔使理基本邏輯?
整出黎做唔好就預左俾人批評,我真金白銀入場睇,有冇必要幫佢搵下台階
乾炒牛河都難整得好食,唔通去茶記拎碟凍嘅牛河俾你,你又要自己安慰自己,個師父可以呢排失眠,叫做炒得熟食唔死就算啦咁呀?
Marvel咪又係做生意
佢地明知marvel世界入面大把角色好抽過Thanos
唔通即刻安排個未出過場唔知邊道來嘅角色一野秒左佢咩。
唔係幫佢搵下台階,佢d未出場角色都係資產for以後d電影,咁佢拍嗰陣永恆族提到無提過,你expect無啦啦出場又無啦啦收左thanos皮,佢咁拍你睇到都屌鬼啦
咁依家出完場求鳩其作個籍口話見死不救就係見死不救。
經期隊長都係啦,嗰時佢咪又一句呢個宇宙唔止你地球一個需要保護就咁帶過
到再下次又有新角入來又問起thanos呢單野,佢直接話編劇未安排佢入場都仲得添啊
拍得唔好咪屌,再差啲咪唔撚睇,負評到咁上下,佢蝕多幾套咪拍唔到落去
你講到煮到埋黎成堆屎咁都一定要照食,做人可唔可以試下唔好咁犯賤
呢十幾年個故事仲叫做維持緊自己個邏輯
Thor拍得差,俾人負評,marvel自己都識得換策略
反而你呢啲戇鳩仔講到出口就算係屎都照食,做人做到咁犯賤都係第一次見,大開眼界
咁你咪寫封信去marvel叫佢改故事劇情囉,唔係就恐嚇佢套套負評令佢拍唔落去
我勸你快d做添啊,又要睇又要屌之後又話俾多次機會佢點知睇完又屌多次架啦
係嘅係嘅
對付戇鳩仔嘅秘訣係千祈唔好點醒佢,一定要認同佢講嘅野,等佢繼續戇鳩落去

下面唔知你又嗡乜柒,你當我都係無限讚同你就ok
叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞